)
Guardiola najavio meč s Liverpoolom: "Ja ću u vezni red, a Klopp na lijevog beka"
Guardiola i Klopp suočit će se s dosta problema pri sastavljanju ekipa za duel koji ih očekuje za četrdesetak dana.

Trener Manchester Cityja

Guardiola najavio meč s Liverpoolom: "Ja ću u vezni red, a Klopp na lijevog beka"

Eldar Ganibegović

Pep Guardiola i Jurgen Klopp imat će dosta problema prilikom sastavljanja ekipa za naredni duel Manchester Cityja i Liverpoola, a španski stručnjak u šaljivom tonu je sve to prokomentarisao.

U okviru osmine finala EFL Cupa Manchester City će igrati protiv Liverpoola nakon što je s 2:0 bio bolji od Chelseaja.

Meč s Redsima na rasporedu je 20. decembra, tik nakon završetka Svjetskog prvenstva u Kataru, te će taj meč za trenera obje ekipe biti velika glavobolja.

I Klopp i Guardiola dosta će se pomučiti da sastave timove za ovaj meč, s obzirom na to da je veliki broj igrača Cityja i Liverpoola pozvano na Mundijal.

Pep Guardiola se našalio i kazao kako će i on i Klopp morati igrati na toj utakmici, a njegova izjava je postala viralna.

"On (Jurgen Klopp, op. a) će igrati lijevog beka, a ja ću igrati veznog, to je strategija. Ne znam koje ću igrače tada imati.

Oglasi

Znam da Riyad, Erling, Sergio, Rico ne idu na Svjetsko prvenstvo, ali ostali igrači će biti na Svjetskom prvenstvu", rekao je Pep Guardiola.

Nastavio je tako Guardiola sa zanimljivim izjavama, nakon što je prije nekoliko dana odlučio javno se obratiti i Zlatanu Ibrahimoviću.

"Jako mi se sviđa Haaland. Mislim da je veoma inteligentan igrač. Ne vraća se nazad po loptu da igra. Čeka ispred i ubija. Podsjeća me na Inzaghija, Vierija, Trezegueta. On je nova verzija tih igrača.

Može li Guardiola Haalanda učiniti još boljim. Zavisi od Guardioliong ega, hoće li mu dopustiti da bude veći od njega. Meni nije dopustio da budem veći od njega. Ne samo meni, već i mnogim drugi", rekao je Ibrahimović, pa dobio žestok odgovor:

"On je potpuno u pravu. U ovom klubu, u ovom timu, moj ego je iznad svake osobe, svakog igrača. Uopšte ne volim kada Erling postigne tri gola i sav je fokus na njemu. Tako sam ljubomoran, ali baš sam ljubomoran".

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...sta se ovaj zali,nakupovao igraca da moze sastaviti 3 ekipe koje ce biti u top 4...
3 2
user1662850567
Najbolji trener pep uvek zna sta kupiti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi