U 98. minuti Toney zaledio Etihad, slave i na Emiratesu

Poraz Cityja

U 98. minuti Toney zaledio Etihad, slave i na Emiratesu

Edmir Škorić

Nogometaši Manchester Cityja poraženi su od Brentforda sa 2:1 u 16. kolu engleske Premier lige.

City je bio apsolutni favorit, kao i većini utakmica u kojima igra, naročito na svom Etihadu, ali Brentford je preživio ovo pakleno gostovanje i ostvario veliku pobjedu, dok Arsenal sada ima priliku večeras protiv Wolvesa povećati prednost nad Građanima. Topnici trenutno imaju dva boda više i utakmicu manje.

Dobro je Brentford otvorio utakmicu, a u 16. minuti je i poveo. Ben Mee je glavom prenio loptu do Ivana Toneyja, a ovaj također glavom loptu ugurao u mrežu za 0:1.

Serija opasnih napada i prilika za City, dva puta je VAR provjeravao ima li penala za domaće, ali sve je bilo uzaludno. No, u nadoknadi prvog dijela tim Pepa Guardiole dolazi do izjednačenja.

Phil Foden je uspio da postigne pogodak "na vrijeme", pa je izgledalo da bi City u nastavku mogao bez većih problema ipak da dođe do pobjede.

Početak drugog dijela donosi prekid zbog jednog jačeg udarca Aymerica Laportea u glavu,. Ukazivala mu se pomoć dosta dugo, zbog čega je meč na kraju produžen za 10 minuta.

Građani su napadali, stvarali šanse, ali jednostavno do gola nisu mogli. Brentford je također znao da priprijeti i to dosta dobro, a u završnici utakmice gosti su zamalo došli ido pobjede.

I onda je uslijedila kontra Brentforda, na kraju Toney postiže novi gol za veliko slavlje Brentforda, ali i za veliko slavlje na Emiratesu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Već od 16 sati čekaju nas nova uzbuđenja u Premier ligi. Chelsea igra s Newcastleom od 18.30, a navečer od 20:45 sastaju se Wolves i Arsenal.

Parovi 16. kola:
Manchester City - Brenftod 1:2
Bournemouth - Everton
Liverpool - Southampton
Nottingham Forest - Crystal Palace
Tottenham - Leeds
West Ham - Leicester
Newcastle - Chelsea
Wolves - Arsenal

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...zaledio je i sudiju,taman se spremao da svira jedan penal za City u dubokoj nadoknadi kad ga presijekose ovim golom,morao je ranije reagovati,bit ce kazna za ovaj propust sigurno,5 utakmica suspenzije...
3 7
DOKTOR_GAZ_
Tako je, TOPI PLASTIKU..danas WOLVESI deru NEJAC, za SAVRSEN VIKEND.
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi