Teško je očekivati da će Milan uspjeti zadržati Rafaela Leaa.

U igri Milan i još tri velikana

Antonio Leao otkrio s kojim timovima je njegov sin u pregovorima

Eldar Ganibegović

Rafael Leao udarna je igla Milana s kojim je prošle sezone osvojio i titulu u Italiji. U pregovorima je s nekoliko klubova, a o tome je sada govorio i njegov otac.

Milan je prošle sezone nakon 11 godina osvojio titulu prvaka Italije, a najzaslužniji za to je portugalski reprezentativac Rafael Leao.

On je prošle sezone u dresu Rossonerea postigao 11 golova i dodao deset asistencija, te je proglašen igračem godine u Seriji A.

Sa sjajnim partijama je nastavio i ove sezone. Na 20 utakmica u svim takmičenjima ima učinak od sedam golova i devet asistencija.

On je sada na okupljanju reprezentacije Portugala koju sutra očekuje prijateljski susret protiv Nigerije koji će biti generalka uoči odlaska u Katar na Mundijal.

Za to vrijeme, evropski mediji nagađaju o tome gdje bi tamnoputi fudbaler mogao nastaviti karijeru, a prema riječima njegovog oca, za sada su tu četiri opcije.

U razgovoru za Record otac 23-godišnjaka Antonio Leao prvo je kazao kako se vode pregovori s njegovim aktuelnim timom, Milanom.

"Pregovaramo s Milanom, jer Rafa ima ugovor koji istječe 2024. godine", rekao je Antonio, a onda otkrio ime tri potencijalna naredna kluba svog sina:

"Još uvijek ima vremena do 2024. godine, a mi ćemo se pozabaviti svime. Od Real Madrida, Barcelone ili Chelseaja."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Leao je član Milana od ljeta 2019. godine kada je za 29 i po miliona eura stigao iz francuskog Lillea.

Dijete je lisabonskog Sportinga koji ga je u ljeto 2018. godine besplatno pustio u Lille. Francuzi su na njemu odlično zaradili, a čini se da će i Milan, jer se njegova vrijednost procjenjuje između 85 i 120 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.