Laporta priznao težak poraz na transfer polju: "Da, željeli smo ga, ali..."
Jedan igrač bio je želja Barcelone, no na kraju je otišao u redove Liverpoola.

Potpisao za Redse

Laporta priznao težak poraz na transfer polju: "Da, željeli smo ga, ali..."

Eldar Ganibegović

Barcelona je ljetos odradila čuda na transfer polju, no zimus su doživjeli jedan težak poraz na tržištu, o kojem je sada po prvi put pričao predsjednik Barcelone Joan Laporta.

Reprezentativac Kolumbije Luis Diaz u januaru ove godine prešao je iz Porta u Liverpool, no za njega je bila zainteresovana i Barcelona.

Joan Laporta je priznao da su ga htjeli dok je bio član portugalske ekipe, no finansijka situacija jednostavno nije omogućila Kataloncima da ga dovedu.

"Tada smo bili u teškoj ekonomskoj situaciji, koju smo morali riješiti, preokrenuti i Liverpool nas je pobijedio. On je sjajan igrač koji ima osjećaj pripadnosti Liverpoolu i neću više o tome.

Ali da, zanimao nas je taj trenutak kada je iz Porta otišao u Liverpool. Imao sam razgovor s njegovim agentom, ali Liverpool je već imao vrlo naprednu ponudu", rekao je Joan Laporta, prenosi španska Marca.

Na kraju je Diaz prešao u Liverpool za 47 miliona eura, što je iznos koji Barcelona očigledno nije mogla nadmašiti u januaru.

Oglasi

Diaz je potpisao ugovor na pet i po godina, odnosno do ljeta 2027. godine. Ove sezone je na 12 utakmica postigao tri gola i dodao tri asistencije.

Barcelone što se tiče, oni su ljetos odradili sjajan posao. Produžili su ugovor Dembeleu, a doveli zvijezde poput Lewandowskog, Raphinhe, Koundea, Christensena ili Kessieja. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, čini se kako će se situacija od prethodnog januara ponoviti i u januaru 2023. godine, s obzirom na lošu finansijsku situaciju u klubu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi