Ko će drugi nego Real? Kraljevi osigurali potpis "čuda od djeteta", otac sve potvrdio!

Stižu u trening kamp

Ko će drugi nego Real? Kraljevi osigurali potpis "čuda od djeteta", otac sve potvrdio!

Admin Čaušević

Ako neki klub razmišlja godinama unaprijed onda je to Real Madrid što potvrđuje transfer koji će prema svemu sudeći biti realizovan vrlo brzo što je na neki način potvrdio i otac novog čuda od djeteta.

Ono što su uradili sa Marcelom prije 15 i kusur godina, te nedavno sa Viniciusom i Rodrygom u Realu planiraju uraditi i sa Endrickom Felipe Moreirom, najvećim talentom brazilskog fudbala.

Ovaj 16-godišnjak je zaludio fudbalski svijet i ko ga uspije dovesti u svoje redove dobit će igrača na duži period pa ne čudi zašto je Real već krenuo u napad.

"Putovat ćemo u Realov trening kamp na kraju mejseca, nakon razgovora u Realu će sačekati naš odgovor i onda poslati ponudu Palmeirasu", kazao je Endrickov otac za brazilske medije.

Iako može igrati za kadetske selekcije Endrick je prvotimac Palmeirasa, za svega 306 minuta seniorskog fudbala uspio je postići tri gola i upisati asistenciju na sedam utakmice.

Oglasi

U Palmeirasu su svjesni kakvog dragulja imaju, ali ih brine klauzula od 60 miliona eura što neće biti problem za najbogatije evropske klubove.

Endrick će u Real moći stići tek kada napuni 18 godina kao što nalažu i prvila FIFA-e što znači da ga u dresu Los Blancosa nećemo vidjeti prije jula 2024. godine.

"Endrick nije kao Vinicius, više podsjeća na Adriana Impertora", kazao je legendarni Ze Roberto o brazilskom talentu za kojeg je naveo da ga krase brzina i osjećaj za gol.

Bilo kako bilo Florentino Perez je već zacrtao ciljeve za naredni period. Na ljeto 2023. godine stiže Jude Bellingham, a godinu kasnije red je na Endricka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Perez ima namjeru napraviti bezbolnu smjenu generacija i čini se da je na pravom putu da to uradi pošto je u posljednje vrijeme pogodio praktično sa svakim pojačanjem.

Mnogi su mislili da će na stadion Santiago Bernabeu prije ili kasnije stići Erling Haaland ili Kylian Mbappe, ali čini se da Los Blancosi imaju potpuno drugačiji plan kojeg polako, ali sigurno uspješno realizuju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Ko je ovaj degendendrick hahahhaha.Pa gdje ćeš u penal vardrid cigane.To ti je najšugaviji,najprljaviji fašistički poluklub.Vidi se da si i ti takav pa jednostavno idete zajedno u istu rečenicu
1 6
nakopitam
Nikakvo cudo. Ipak je to najveci klub na svijetu.
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti