Sreli se na ceremoniji u Dubaiju

Nije mu zaboravio šta je uradio: Čudan susret Salaha i Ramosa, sreća pa je tu bio Ibrahimović

Endin Čaušević

Da Mohamed Salah i Sergio Ramos već godinama nisu baš u najboljem odnosu nije baš neka tajna, a ni da četiri godine kasnije tu nije bilo nekog napretka najbolje se vidjelo sinoć u Dubaiju gdje su se oni sreli na ceremoniji "Global Soccer Awards".

Sukob između Salaha i Ramosa počeo je prije više od četiri godine i to na finalu Lige prvaka 2018. godine kada su se sastali Liverpool i Real Madrid, a tada su Kraljevi slavili sa 3:1.

Međutim, detalj koji je obilježio ovu utakmicu desio se na samom početku kada je Ramos jednim žestokim udarcem faulirao Salaha koji je zbog povrede ramena morao da napusti teren.

Salah je u suzama napustio teren i bilo je jasno koliko mu je to teško palo, a mnogi su žestoko tada kritikovali Ramosa da je bio pregrub u tom duelu i da je čak namjerno povrijedio Egipćanina.

Zbog toga je Salah propustio ostatak finalnog meča u kojem su Redsi poraženi, a čak je bilo upitno da li će igrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Salah je uspio nekako da se oporavi do početka Mundijala, ali je bilo jasno da nije u potpunosti spreman što se na terenu jasno vidjelo. Da je Salah itekako zamjerio Ramosu tu povredu vidjelo se samo nekoliko mjeseci kasnije.

Sreli su s ena dodjeli UEFA nagrade za igrača godine, a tada je Egipćanin u potpunosti ignorisao Ramosa. Iako su prošle četiri godine od toga čini se da se stvari nisu previše promijenili.

Salah i Ramos su se sreli sinoć u Dubaiju na ceremoniji na kojoj je Egipćanin dobio nagradu igrača godine u izboru navijača na TikToku. No, sve to je palo u drugi plan kada su Salah i Ramos naletjeli jedan na drugog.

Ramos je s osmijehom pružio ruku Salahu koji se rukovao s njim, ali vidjelo se da nije previše oduševljen i da je to uradio reda radi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

No, na njegovu sreću tu je bio i Zlatan Ibrahimović koji ga je spasio jer s Ramosom uopšte nije ništa ni pričao i odmah je otišao kako bi pozdravio Zlatana i stao pored njega.

Njihov susret izazvao je dosta komentara na društvenim mrežama, a jedan od fanova poručio je da je to bio vjerovatno "najlažniji zagrljaj" u svijetu fudbala jer se vidjelo da između njih i dalje vlata netrpeljivost.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.