Antonio Leao otkrio s kojim timovima je njegov sin u pregovorima
Teško je očekivati da će Milan uspjeti zadržati Rafaela Leaa.

U igri Milan i još tri velikana

Antonio Leao otkrio s kojim timovima je njegov sin u pregovorima

Eldar Ganibegović

Rafael Leao udarna je igla Milana s kojim je prošle sezone osvojio i titulu u Italiji. U pregovorima je s nekoliko klubova, a o tome je sada govorio i njegov otac.

Milan je prošle sezone nakon 11 godina osvojio titulu prvaka Italije, a najzaslužniji za to je portugalski reprezentativac Rafael Leao.

On je prošle sezone u dresu Rossonerea postigao 11 golova i dodao deset asistencija, te je proglašen igračem godine u Seriji A.

Sa sjajnim partijama je nastavio i ove sezone. Na 20 utakmica u svim takmičenjima ima učinak od sedam golova i devet asistencija.

On je sada na okupljanju reprezentacije Portugala koju sutra očekuje prijateljski susret protiv Nigerije koji će biti generalka uoči odlaska u Katar na Mundijal.

Za to vrijeme, evropski mediji nagađaju o tome gdje bi tamnoputi fudbaler mogao nastaviti karijeru, a prema riječima njegovog oca, za sada su tu četiri opcije.

Oglasi

U razgovoru za Record otac 23-godišnjaka Antonio Leao prvo je kazao kako se vode pregovori s njegovim aktuelnim timom, Milanom.

"Pregovaramo s Milanom, jer Rafa ima ugovor koji istječe 2024. godine", rekao je Antonio, a onda otkrio ime tri potencijalna naredna kluba svog sina:

"Još uvijek ima vremena do 2024. godine, a mi ćemo se pozabaviti svime. Od Real Madrida, Barcelone ili Chelseaja."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Leao je član Milana od ljeta 2019. godine kada je za 29 i po miliona eura stigao iz francuskog Lillea.

Dijete je lisabonskog Sportinga koji ga je u ljeto 2018. godine besplatno pustio u Lille. Francuzi su na njemu odlično zaradili, a čini se da će i Milan, jer se njegova vrijednost procjenjuje između 85 i 120 miliona eura.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti