FOTO: ABA liga

U osmom kolu

Aleksandar Lazić MVP ABA lige

Haris Zilić

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Aleksandar Lazić odigrao je sjajan meč u osmom kolu ABA lige. Njegova Budućnost je sa 97:76 savladala Cibonu, a Lazić je bio prvo ime susreta.

Popularni Aco je Cibosima ubacio 27 poena i odigrao je utakmicu karijere što nije promaklo ljubiteljima košarke u regiji.

Lzaić je izabran za MVP-a kola u ABA ligi sasvim zasluženo.

Naš reprezentativac je u redove Budućnosti došao ovo ljeto iz Mornara, a nakon početnog navikavanja na novi tim, postaje igrač sa sve ozbiljnijom ulogom u timu iz Podgorice.

Nakon partije protiv Cibone stigle su brojne pohvale na račun našeg košarkaša.

Aleksandar Lazić je i standardan reprzeentativac Bosne i Hercegovine, gdje je i za reprezentaciju odigrao nekoliko sjajnih mečeva. Izdvajaju su dueli u kvalifikacijama za Mundobasket protiv Bugarske i Francuske.

Lazić je bio i član naše reprezentacije na minulom Eurobasketu.

Budućnosti ima malo turbulentnu sezonu u ABA ligi što se da primijetiti po rezultatima.

Podgoričani su trenutno na četvrtoj poziciji s omjerom 5-3 i osam odigranih utakmica.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Lider ABA lige je Partizan s omjerom 7-1, kolio ima i FMP, Crvena zvezda je na omjeru 6-1 uz meč manje.

Bh. predstavnik Igokea je na sedmoj poziciji s omjerom 4-4 nakon osam odigranih kola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.