Prekid, tenzije i na kraju ubjedljiv trijumf Crvene zvezde
FOTO: ABA liga

Beogradski derbi

Prekid, tenzije i na kraju ubjedljiv trijumf Crvene zvezde

H. Zilić

Nakon prekida, nemilih scena, dosta vatre, tenzija, ipak je priveden kraju beogradski derbi u osmom kolu košarkaške ABA lige između Crvene zvezde i Partizana. Na kraju je trijumf ostavrila ekipa Crvena zvezda i to ubjedljivim rezultatom 90:74.

Počelo je sa dosta tenzija, a pri vodstvu Partizana 17:18 prekinuta je utakmica.

Nikola Ivanović se povrijedio nakon jednog duela sa košarkašem Partizana, ležao je na parketu u bolovima, a nakon toga nastao je haos.

Sudije su krenule u svlačionicu, najvjerovatnije zbog upada predmeta u teren. Igrači i stručni štabovi i jedne i druge ekipe su ostale na svojim mjestima pored parketa.

Nakon dosta pregovaranja i konsultacija utakmica je nakon dućeg prekida nastavljena, a viđena je lijepa košarka.

Oglasi

Ekipa su većinom bile u egalu, a Crvena zvezda lomi utakmicu u posljednjoj četvrtini. U jednom trenutku odlaze na +10, rezultat je glasio 82:72 i to je bio momenat nakon kojeg se Partizan nije mogao vratiti u utakmicu.

Na kraju je na semaforu je pisalo konačnih 90:74 za izabranike Duška Ivanovića.

Zvezdu je do trijumfa predvodio Vildoza sa 19 poena, dva skoka i pet asistencija, pomagao mu je također raspoloženi Nedović sa učinkom od 17 poena, tri skoka i pet asistencija.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U redovima Partizana izdvojio je Papapetrou sa 14 poena, dva skoka i četiri asistencij, Exum je dodao 14 poena.

Ovo je tek početak ovosezonskih duela Partizana i Crvene zvezde. Također će ova dva tima odmjeriti snage i u Euroligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi