Budućnost se "kockala" u Londonu
FOTO: Eurocup

Tri bh. reprezentativca upisala nastup

Budućnost se "kockala" u Londonu

H. Zilić

Odigrane su prve utakmice 4. kola košarkaškog Eurocupa gdje smo vidjeli dosta uzbuđenja. Na parketu je bila i podgorička Budućnost koje je gostovala u Londonu kod domaće ekipa London Lionsa.

Budućnost je slavila u prijestolnici Engleske sa 78:87, ali dosta se "kockala".

Podgoričani su sredinom druge četvrtine imali 22 poena razlike, činilo se da će utakmica biti jednomsjerna ulica, ali u nastavku opuštanje gostiju.

To koriste domaći košarkaši koji spuštaju zaostatak, a dvije minute prije kraja došli su na -6. Imali su slobodna bacanja, zatim i šut za -4, ali nisu iskoristili i Budućnost je kasnije meč privela kraju sa 78:87.

Tim iz Podgorice do trijumfa je predvodio Bell-Haynes sa 21 poenom i pet asistencija.

U gostujućim redovima odličan je bio i Kaba sa double-double učinkom od 16 poena i 11 skokova.

Oglasi

Tri bh. reprezentativca su upisali nove nastupe ze Budućnost. Atić je na terenu proveo 25 minuta ubacio pet poena, dodao tri skoka i tri asistencije, ali odigrao je maestralno u fazi odbrane.

Kamenjaš je za sedam minuta na parketu ubacio četiri poena i skupio tri soka, dok je Lazić upisao četiri minute u igri i jedan skok.

Kod London Lionsa najefikasniji su bili Best i Dekker sa po 15 ubačenih poena, s tim da je Dekker još dodao pet skokova i šest asistencija.

Rezultati večerašnjih mečeva 4. kola Euorcupa:

Grupa A:

Oglasi

Brescia - JL Bourg 69:71

Grupa B:

Promitehas - Hamburg 81:77

Potražite više informacija na temu Eurocup:

London Lions - Budućnost 78:87

Slask - Turk Telekom 71:75

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi