Slijede dva dana odmora

Poznati svi parovi četvrtfinala Svjetskog prvenstva, do kraja nas čeka pravi spektakl

Endin Čaušević

Nakon što je Portugal večeras deklasirao Švicarsku sa 6:1 u osmini finala Svjetskog prvenstva saznali smo sve parove četvrtfinala ovog takmičenja.

U Kataru možemo uživati zaista u fantastičnom fudbalu, a pravi spektakl je tek pred nama jer slijedi sama završnica ovog takmičenja i borba za titulu prvaka svijeta.

Nakon večerašnjih utakmica saznali smo sve parove četvrtfinala Mundijala, a takmičenje u Kataru nastavlja se nakon dvodnevne pauze.

Utakmice četvrtfinala igraju se već u petak i subotu i već sada je jasno da nas očekuje dosta uzbuđenja.

Nakon kratke pauze Mundijal u Kataru nastavlja se okršajem Hrvatske i Brazila koji će svoj meč igrati u petak s početkom u 16 sati na Education City stadionu.

Istog dana gledat ćemo još jednu poslasticu koja nas čeka na Luisail stadionu gdje će se od 20 sati sastati Argentina i Nizozemska.

Preostale dvije utakmice četvrtfinala Svjetskog prvenstva na rasporedu su u subotu. Od 16 sati gledat ćemo okršaj Maroka i Portugala što je malo ko mogao očekivati jer su svi umjesto Maroka u četvrtfinalu već vidjeli Španiju.

Četvrtfinale završava još jednim spektaklom i to na Al Bayt stadionu u Al Khoru gdje će aktuelni prvaci svijeta Francuzi igrati protiv Engleske s početkom u 20 sati.

Petak:

Hrvatska - Brazil (16 sati)
Nizozemska - Argentina (20 sati)

Subota:

Maroko - Portugal (16 sati)
Engleska - Francuska (20 sati)

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U polufinalu će igrati pobjednici iz duela Hrvatska - Brazil i Nizozemska - Argentina, te Maroko - Portugal i Engleska - Francuska. Polufinalne utakmice igraju se 13. i 14. decembra.

Finale Svjetskog prvenstva u Kataru igrat će se 18. decembra, a dan prije će biti odigrana i utakmica za treće mjesto.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.