Slavio s igračima historijsku pobjedu, a onda je ugledao svoju majku na tribini i briznuo u plač

Ništa nije kao majčin zagrljaj

Slavio s igračima historijsku pobjedu, a onda je ugledao svoju majku na tribini i briznuo u plač

E. Čaušević

Maroko je večeras napravio historijski uspjeh plasmanom u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, na terenu su igrači slavili kao da su prvaci svijeta, a u centru pažnje našao se selektor Walid Regragui koji je pokušavao zadržati svoje emocije, ali to je bilo nemoguće u momentu kada je na tribini ugledao svoju majku.

Walid Regragui trenutno je najveći junak u Maroku jer je reprezentaciju ove zemlje preuzeo tek u avgustu kada je naš Vahid Halilhodžić dobiti otkaz, ali mora se priznati da je u Kataru napravio nevjerovatan rezultat i uspjeh koji niko nije očekivao.

Marokanci su odlično igrali u grupnoj fazi i uspjeli su da se plasiraju dalje iako su za mnoge bili autsajderi, a da nisu slučajno u osmini finala pokazali su večeras u sjajnom okršaju protiv Španije.

Španci su bili apsolutni favoriti večeras i svi su ih već vidjeli u četvrtfinalu, ali nevjerovatni Marokanci su nakon penala uspjeli da pobijede i plasiraju se u narednu rundu Svjetskog prvenstva.

Igrači Maroka su znali kako da proslave ovaj uspjeh i svjesni su da je to rezultat za pamćenje, a u centru pažnje upravo je bio Regragui koji nije previše htio da diže euforiju jer zna da njegov tim već za nekoliko dana očekuje novi veliki izazov.

Selektor Maroka je pokušavao da zadrži svoje emocije iako se na licu vidjelo koliko je sretan i ponosan zbog rezultata koji je napravio sa svojom reprezentacijom.

Oglasi

Završio je čak na rukama svojih igrača, dobio je velike ovacije s tribina i pored svega toga uspio je nekako da zadrži svoje suze i iskontroliše se.

Međutim, kada je Regragui vidio u jednom trenutku svoju majku na tribini jednostavno je briznuo u plač i pustio emocije koje su eksplodirale u njemu da na kraju izađu na površinu.

Regragui je prišao svojoj majci koja mu je čestitala na velikom uspjehu i pokazala je koliko je ponosna na svog sina. Zagrljaj koji ništa ne može da zamijeni i majčin poljubac je nešto na šta čovjek ne može ostati hladnokrvan i sakriti emocije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

@danyahmed11 شكرا ركراكي 🤩🇲🇦🇲🇦🇲🇦❤️❤️❤️❤️#morocco🇲🇦 #حركة_أكسبلور #fyp #fyp #fifa #زياش ♬ son original - 🇲🇦المغرب الجميل🇲🇦

Ovaj 47-godišnji stručnjak s Marokom je potpisao ugovor na tri godine i sigurno je da će ostati na kormilu ove reprezentacije i nakon Mundijala.

Trenersku karijeru počeo je 2012. godine upravo u reprezentaciji Maroka na mjestu pomoćnika, a nakon toga je trenirao Rabat, Al Duhail i Wydad koji je napustio ljetos kada je dobio poziv svoje selekcije koji se jednostavno nije mogao odbiti.

Top Komentari

Zoilomas
On je samo marioneta koji nema veze sa ekipom koju vodi. Nezaslužno je uopšte I došao na prvenstvo. Da nije Vahe nebi se Marocco ni kvalifikovao, čovjek zamjenio cijeli tim I uveo diciplinu I odveo reprezentaciju na prvenstvo a ovaj seronja je samo tu da ukrade od slave sta se ukrasti može.
3 10
K79
mislim da je i Vaha briznuo u plac također
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi