Želi ga Real Madrid

Posao za pamćenje Dinama: Zna se koliko će zaraditi ako Leipzig u januaru proda Gvardiola

Endin Čaušević

Joško Gvardiol će prema svemu sudeći već u januaru napraviti veliki transfer jer njegove sjajne partije na Svjetskom prvenstvu u Kataru nisu prošle nezapaženo, a navodno Real Madrid je za njega već spremio ponudu koja se ne može odbiti i koja posebno raduje čelnike zagrebačkog Dinama.

Gvardiol je oduševio fudbalsku javnosti igrama u dresu Hrvatske na Mundijalu u Kataru i pokazao je da je trenutno jedan od najboljih mladih odbrambenih igrača na svijetu.

Ovaj 20-godišnjak je pokazao o kakvom potencijalu se radi i bit će pravo čudo ukoliko ga čelnici njemačkog Leipziga uspiju zadržati u ovom januarskom prelaznom roku.

Gvardiol je i ljetos bio na izlaznim vratima Leipziga kada je bio u pregovorima s Chelseajem, ali je na kraju iznenadio sve i ostao je u Njemačkoj što je prema svemu sudeći bila dobra odluka.

Sada na stolu ima dosta bolje ponude i jasno je da će i Leipzig inkasirati ogroman novac ukoliko pristanu da ga prodaju, a ponudi koju je spremio Real Madrid će veoma teško da odole.

Jučer su španski mediji objavili da je kraljevski klub spreman da plati čak 90 miliona eura za Gvardiola i da Florentino Perez već u januaru želi da završi ovaj transfer i dovede ogromno pojačanje.

I Gvardiol je nedavno izjavio da nema ništa protiv da igra u Real Madridu jer je to san svakog igrača, a to je očito ohrabrilo čelnike Kraljeva da krenu po njega svim sredstvima.

No, januaru se posebno raduju i čelnici Dinama koji će također jako dobro proći ukoliko dođe do transfera Gvardiola.

Poznato je da je on ponikao u Dinamu i na ljeto 2021. godine je iz ovog kluba prešao u Leipzig za 19 miliona eura, a naravno zagrebački klub se osigurao i za narednu njegovu prodaju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ukoliko na kraju Gvardiolov transfer bude zaista iznosio 90 miliona eura koliko je navodno Real Madrid spreman da pamti onda će to itekako obradovati čelnike Dinama jer će oni u tom slučaju da zarade čak 14 miliona eura.

Kakav posao su Modri napravili najbolje pokazuje činjenica da bi na Gvardiolu zaradili čak 33 miliona eura, a on je u prvom timu proveo tek dvije sezone i odigrao je svega 52 utakmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.