Vinicius čini sve da raskine ugovor, smatra da ga nepravedno tretiraju

Brazilac mijenja sponzora

Vinicius čini sve da raskine ugovor, smatra da ga nepravedno tretiraju

Edmir Škorić

Napadač brazilske reprezentacije Vinicius Junior inzistira na prekidu ugovora s Nikeom, čije proizvode reklamira još od njegove 13. godine.

Brazilac još uvijek koristi kopačke američke marke samo prema ugovoru, koji traje do 2028., ali je već kontaktirao advokatatski tim uz želju da što prije okonča saradnju sa Nikeom i da promijeni marku.

Prema pisanju brazilskog portala UOL Esporte, uzrok ovakve odluke nije samo financijski, već Vinicius vjeruje da ga brend nepravedno tretira. On je danas galvni Nikeov adut u brazilskoj reprezentaciji, ali u Kataru na Svjetskom prvenstvu nosi kopačke iz stare kolekcije.

Borba s dobavljačem sportske opreme traje već nekoliko mjeseci. Vini nije sudjelovao u posljednjim sponzorskim događanjima, čak ni u filmu za promociju nove opreme brazilske reprezentacije.

Vini je doživio meteorski medijski uspon na ovom Svjetskom prvenstvu i pojavio se u nekoliko reklama, pojavljujući se u brazilskoj javnosti čak i više od Neymara u pauzama između utakmica reprezentacije.

Igrač na svojoj društvenoj mreži ima 'highlight' za svaki brend koji je sklopio partnerstvo, ali ne i Nike.

Vinicius je samo jedna u nizu brazilskih zvijezda i trenutno uživa u Kataru s Kariokama, vjerujući da će on, Neymar i društvo donijeti naciji šestu zvjezdicu osvajanjem Svjetskog prvenstva.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

On je odigrao dvije utakmice na prvenstvu i ima jednu asistenciju, a u posljednjem meču protiv Kameruna nije igrao jer je Tite odlučio da promijeni tim i da odmori glavne igrače za duel osmine finala protiv Južne Koreje. Taj meč igra se sutra navečer od 20 sati.

Brazil će u slučaju prolaza u četvrtfinale igrati protiv Hrvatske ili Japana, koji se također sastaju sutra, ali u onom ranijem terminu od 16h.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi