"Hrvatski Zorro" nakon Mundijala pravi transfer karijere, spremna ponuda koja će sve uzdrmati!

Njima će teško da odoli

"Hrvatski Zorro" nakon Mundijala pravi transfer karijere, spremna ponuda koja će sve uzdrmati!

Endin Čaušević

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol oduševio je fudbalski svijet svojim nastupima na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a mnogi smatraju da bi ovaj odbrambeni igrač već u januaru mogao napraviti transfer karijere i čini se da se već zna u kojem klubu bi mogao nastaviti svoju karijeru.

Gvardiol se i ljetos povezivao s mnogim evropskim klubovima, a najbliže je bio prelasku u Chelsea. Ipak, na kraju je odlučio da ostane u Leipzigu koji će ga čini se teško zadržati ove zime nakon njegovih sjajnih nastupa u Kataru.

Ovaj 20-godišnjak je među najbolji igračima reprezentacije Hrvatske na Svjetskom prvenstvu, a posebno je oduševio nevjerovatnom igrom u posljednjem meču grupne faze protiv Belgije gdje je spasio Vatrene svojim nestvarnim intervencijama.

Gvardiol je bio jako dobar i u jučerašnjoj pobjedi protiv Japana, te ćemo ovog mladog defanzivca na sceni gledati već u petak kada Hrvatsku očekuje žestok okršaj protiv Brazila u četvrtfinalu.

Međutim, mnogi već danima špekulišu o tome da će Gvardiol gotovo sigurno već u januarskom prelaznom roku da napusti Leipzig i da se pojavilo nekoliko klubova koji ga žele što prije dovesti.

Ovaj 20-godišnjak se povezivao prvo sa Manchester Unitedom i Chelseajem koji su Gvardiola željeli i ljetos, no čini se da je spremna ponuda koja će na kraju sve to nadmašiti.

Oglasi

Španski mediji danas bruje o tome da je Real Madrid pokazao nevjerovatan interes za hrvatskog reprezentativca i da Kraljevi već u januaru žele dovesti Gvardiola iako u defanzivi imaju nekoliko odličnih igrača.

No, Florentino Perez je svjestan da je Gvardiol jedan od najvećih potencijala u fudbalu i ne želi propustiti priliku da ga dovede, te je navodno već spremio ponudu koju će Leipzig teško odbiti.

Ugledna Marca objavila je danas da je Real Madrid spreman platiti čak 90 miliona eura za Gvardiola što je znatno više nego što su nudili Chelsea i Manchester United i jasno je da se Kraljevi uopšte ne šale.

Gvardiol je nedavno izjavio da nema ništa protiv da jednog dana obuče dres Real Madrida, ali sigurno ni slutio nije da bi već u januaru mogao da karijeru nastavi na Santiago Bernabeu.

Oglasi

"Real Madrid je najveći klub na svijetu. Ko zna, možda jednog dana zaigram tamo. Volio bih to. Modrić mi ne mora ništa govoriti, nije potrebno - znam koliko je posebno biti povezan s Real Madridom", rekao je Gvardiol prije nekoliko dana.

Očito je ta izjava dala dodatni vjetar u leđa čelnicima Real Madrida koji su već krenuli u akciju i uskoro bi trebali poslati zvaničnu ponudu na adresu Leipziga.

Gvardiol je ponikao u dresu zagrebačkog dinama i nakon dvije sezone u prvom klubu na ljeto prošle godine za 19 miliona eura potpisao je za Leipzig. No, jasno je da ni slutio nije da bi tako brzo mogao napraviti transfer karijere i potpisati za Real Madrid.

Na Svjetskom prvenstvu je igrao od prve minute na svim utakmicama i jasno je da će biti starter i u okršaju protiv Brazila.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Što se tiče Leipziga u dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 19 utakmica u svim takmičenjima u dresu njemačkog kluba i uspio je postići jedan pogodak.

Gvardiol s Leipzigom je nedavno produžio ugovor do ljeta 2027. godine i špekulisalo se da ima otkupnu klauzulu od 40 miliona eura, ali to nije tačno. U Leipzigu su svjesni da će zaraditi ogroman novac i neće biti čudno ukoliko na kraju Gvardiolov transfer bude i preko 100 miliona eura.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...novi Harry Maguire,usrecit ce se onaj ko istrese 90 miliona za igraca koji je odigrao jednu dobru tekmu na SP...
5 9
Zoilomas
Čudo je to da Hrvatska ima dobrog igrača koji nema veze s Bosnom. I to da vidimo.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi