Ostaje u Italiji

Džeko je jasno rekao šta je sljedeći korak: MLS, Inter ili kopačke o klin na kraju sezone?

Edmir Škorić

Interov napadač Edin Džeko ističe da utakmica protiv Napolija vrijedi tri boda 'kao i svaka druga utakmica', te je u mikrofon Sky Sporsta jasno rekao šta planira uraditi narednog ljeta.

Bosanskohercegovački reprezentativac započeo je utakmicu protiv Salzburga u srijedu (5:0), a sada je govorio o svom statusu u Interu i poručio da je sretan tu gdje se sada nalazi.

“Moramo dati sve od sebe, ekipa je najvažnija. Uvijek dajem sve od sebe. Ne razmišljam samo o zabijanju golova, brinem da ekipi bude dobro i najsretniji sam kad pobjeđujemo,” rekao je Džeko za Sky Sport.

Inter je pobijedio Atalantu 3:2 u posljednjoj utakmici prije pauze za Svjetsko prvenstvo u novembru, a 4. januara nastavlja sezonu derbijem protiv Napolija na svom terenu.

“Utakmica protiv Napolija vrijedi tri boda, kao i svaka druga utakmica. Nema razlike između Napolija i Empolija, ali pobjeda bi nam podigla samopouzdanje”, rekao je Džeko.

"Napoli je jak tim. Iskreno, nisam očekivao da će krenuti tako snažno, pobijediti u 13 utakmica od 15. Nadam se da će usporiti", ističe Edin uz smiješak.

Nerazzurri su se plasirali u osminu finala Lige prvaka, završivši kao drugoplasirani iza Bayerna i skupivši četiri boda u dvije utakmice protiv Barcelone, koja je drugu sezonu zaredom ispala u Evropsku ligu.

“Liga prvaka je najvažnije takmičenje i mi nogometaši se osjećamo sjajno kada čujemo himnu”, priznao je iskusni napadač.

“Naravno, želimo napraviti velike stvari, ali prvo, igramo u Seriji A, Kupu Italije i Superkupu. Želimo napraviti više nego prošle godine u Ligi prvaka".

Džeko je najbolji strijelac Intera u dosadašnjem dijelu sezone, ali mu ugovor ističe u junu. Šuška se da bi na ljeto mogao otići u MLS ili se čak povući, odnosno završiti karijeru.

“Sretan sam u Interu, razmišljam o treninzima, drugi ljudi su zaduženi za ostalo. Povlačenje? Nisam o tome razmišljao i to ne želim učiniti. Osjećam da još mogu puno dati nogometu", jasan je Zmaj.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džekine riječi svakako raduju sve Bosance i Hercegovce i nema sumnje da ćemo kapitena još dugo gledati u dresu naše reprezentacije, a i sam je očito svjestan da ima još dosta toga da pruži u klupskoj karijeri.

Sada će po svemu sudeći Inter i Džeko produžiti saradnju na najmanje još jednu sezonu, a sve bi trebalo da se završi do kraja godine. 

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.