Na Svjetskom prvenstvu briljira, u januaru pravi sjajan transfer

Teško će ga zadržati sadašnji klub

Na Svjetskom prvenstvu briljira, u januaru pravi sjajan transfer

Samir Mlaćo
Jedan od nogometaša koji bi poslije Svjetskog prvenstva mogli napraviti transfer jeste Nizozemac Denzel Dumfries.

On je postigao jedan i asistirao za dva pogotka Nizozemske protiv SAD-a, te potvrdio sjajnu formu.

Već odavno se špekuliše da će napustiti Inter, a sada se navodi da bi karijeru mogao nastaviti u Engleskoj.

Na meti je Manchester Uniteda i Chelseaja, što oni i ne kriju.

"Trener Manchester Uniteda Erik ten Hag dobro poznaje njegove kvalitete jer ga je gledao u PSV-u kada je bio trener Ajaxa“, ističe britanski Express.

On važeći ugovor sa Interom ima do 2025. godine, a trenutna vrijednost mu je 28 miliona eura.

Oglasi

Pored njega još jedan nogometaš mogao bi na Ostrvo.

Radi se o Hrvatu Jošku Gvardiolu koji je također skrenuo pažnju u Kataru.

Gvardiol je bio junak Hrvatske protiv Belgije, sjajno je zaustavio Lukakua, a spominje se da će već u januaru dres Leipziga zamijeniti nekim od velikana.

Prije svega to odnosi na Chelseu, a spominje se i moguća odšteta koju bi dobio njemački klub.

Fabrizio Romano, popularni menadžer, tvrdi da nije istina da je odštetna klauzula za Gvardiola 45 miliona eura, ali da će on sigurno napraviti transfer u narednoj godini. Špekuliše se da je na stolu već ponuda od strane Chelsea u vrijednosti od 80 miliona eura i pet miliona u bonusima.

Oglasi

Transfermarkt mladog Hrvata procjenjuje na 60 miliona eura, te je on 11. najskuplji defanzivac u ligi, no cijena je sigurno mnogo veća.

Pojavile su se informacije da bi on mogao u redove Real Madrida, a sam nije krio želju da jednog dana postane član Kraljeva.

"Real Madrid je najveći klub na svijetu, tako da nikad se ne zna. Možda jednog dana budem mogao igrati tamo", rekao je Gvardiol, te je dodao.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Nema se šta učiti o Real Madridu. Naravno da već znam sve. To je najveći klub na svijetu i znam koliko je važno što se moje ime povezuje sa njima", iskren je bio nogometaš Leipziga.

U Njemačku je Gvardiol stigao iz zagrebačkog Dinama u julu prošle godine. Ove sezone upisao je 24 nastupa i dodao jedan pogodak.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Voland
Zašto bi iz Intera išao u slabiji Manchester trenutno? Jedino zbog love. Ako mu je do trofeja, i igranja u LP, ostat će tu gdje jeste
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi