Šta se dešava u Kataru? Džeko i Pjanić u društvu jednog od najvećih fudbalskih moćnika

Zajedno su posmatrali meč

Šta se dešava u Kataru? Džeko i Pjanić u društvu jednog od najvećih fudbalskih moćnika

A. Čaušević

Edin Džeko i Miralem Pjanić su nekoliko dana proveli u Kataru gdje su posmatrali određene susrete Svjetskog prvenstva. Iako se sa reprezentacijom nisu plasirali na Mundijal, odlučili su da fudbalska groznica ne protekne bez njih.

Džeko i Pjanić su objavili zajendičku fotografiju sa utakmice Kanada - Hrvatska, ali to nije bio jedini susret kojeg su pratili tokom nekoliko dana boravka u Kataru.

Naime, dvije najveće zvijezde bh. reprezentacije su iz svečane lože posmatrale i meč 2. kola između Njemačke i Španije što je bio jedan od derbija grupne faze.

U njihovom društvu nalazio se i jedan od najmoćnijih ljudi u fudbalu Nasser Al-Khelaifi koji je inače vlasnik PSG-a te predsjednik ECA-e.

Al-Khelaifi je nosio tradicionalnu arapsku odjeću pa je mnogim izgledao neprepoznatljiv jer smo ga u Evropi navikli gledati u odijelu i sa kravatom oko vrata.

Nije poznato o čemu su Džeko i Pjanić pričali sa Al-Khelaificijem, ali sama činjenica da su u njegovom društvu pratili meč dovoljno govori o njihovoj reputaciji na međunarodnoj fudbalskoj sceni.

Oglasi

Kapitenu bh. reprezentacije ostalo je još malo odmora do početka priprema za drugi dio sezone s Interom, ali i pregovora sa Nerazzurrima oko moguće produženja saradnje.

Posljednje informacije sa Apenina govore da je Inter spremio za Dijamanta ugovor na godinu plus godinu i to uz platu od 3 miliona. Iskusni golgeter je bio sjajan prije početka Mundijala te je natjerao čelnike milanskog kluba da mu ponude novi ugovr.

S druge strane Pjanić je igrao za ekipu Al Sharjaha dok je trajalo Svjetsko prvenstvo i to u Kup utakmicama, a fudblaskim obavezama se vraća sredinom decembra.

Inače, i Al-Khelaifi se posljednjih dana našao u centru pažnje, posebno nakon što je ostavio otvorena vrata mogućim investitorima da uđu u PSG te kupe određen dio dionica što su u Francuskoj protumačili kao moguću prodaju kluba.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Te glasine me nasmijavaju, ne znam da li trebam i odgovarati na to pitanje jer je u pitanju šala. Ovo je tek početak saradanje PSG-a i fondacije QSI i svi smo smo uključeni."

"Tek ulazimo u fazu 2 i uskoro slijedi novi nevjerovatan rast. Najuzbudljivija poglavlja naše priče sa PSG-om tek dolaze", poručio je Al-Khelaifi.

Top Komentari

user1666374721
Objašnjavao im gdje mogu obaviti dzumu, da ne izgube previše vremena, i da ga posjete u Parizu, ali kao turisti, ništa vise
3 2
DOKTOR_GAZ_
Mislim da gledaju UTAKMICU..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi