Spremni za razgovor

Od Francuske nema ništa, ali Zidanea želi reprezentacija koja je san svakog trenera

Endin Čaušević

Zinedine Zidane već više od godinu dana odbija ponude evropskih klubova u nadi da će mu se ispuniti san i da će voditi reprezentaciju Francuske nakon Mundijala u Kataru, ali kako stvari stoje to se još uvijek neće desiti. Ipak, pojavila se reprezentacija koja je Zidaneu spremna ponuditi posao i takvog velikana će teško odbiti.

Zidane je napustio Real Madrid još na ljeto 2021. godine i od tada je bez angažmana iako je imao nekoliko zaista zanimljivih ponuda na stolu, ali je sve to odbio u prethodnom periodu.

Najviše se povezivao ljetos prelaskom u PSG i nije tajna da su mu čelnici kluba iz Pariza nudili bogatstvo da dođe u ovaj klub, no na kraju je on to bez mnogo razmišljanja odbio.

Nije tajna da je trenutno najveća želja Zidanea da preuzme klupu reprezentacije Francuske i mnogi su bili sigurni da će se to desiti nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, ali kako stvari stoje od toga neće biti ništa.

Didier Deschamps je uspio da ispuni ultimatum i odvede Francuze u polufinale, a Trikolori će se večeras protiv Maroka boriti za finale gdje se već plasirala selekcija Argentine.

Navodno, Francuzi su zbog toga odlučili da će Deschamps ostati na klupi reprezentacije i predvodit će ovaj tim u kvalifikacijama za naredno Evropsko prvenstvo, a Zidane će morati još malo sačekati da se ispuni njegov san.

Ovaj 50-godišnji stručnjak će se vjerovatno u januaru vratiti na posao, a sada se pojavila informacija da bi to moglo biti na funkciji selektora jer se za njega sprema zaista zanimljiva ponuda.

Mnogi mediji u Francuskoj i Brazilu jutros pišu o tome da bi Zidane mogao biti novi selektor Brazila i da čelnici tog saveza čine sve kako bi nagovorili ovog stručnjaka da naslijedi Titea.

Brazil je sigurno jedna od najboljih reprezentacija na svijetu i san mnogih trenera, ali da li će Zidane prihvatiti tako veliki izazov ostaje nam da vidimo.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U tom slučaju on bi potpisao sigurno ugovor na četiri godine i stvarao tim za Mundijal koji će se igrati 2026. godine. To je sigurno veliki poduhvat i izazov, a mnogi čekaju da vide da li će Zidane to prihvatiti ili će nastaviti čekati šansu na klupi Francuske.

Zidane je s Real Madridom kao trener osvojio skoro sve što je mogao i odlučan je da se okuša u ulozi selektora, a da li će poziv iz Brazila to da mu ostvari ostaje nam da vidimo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.