Svjetska zvijezda izgubljena u vremenu i prostoru: Ne jede, ne priča, samo bulji u daljinu...

Žena objavila video

Svjetska zvijezda izgubljena u vremenu i prostoru: Ne jede, ne priča, samo bulji u daljinu...

A. Čaušević

Svjetsko prvenstvo u ušlo u samo završnicu, a za neke od najboljih igrača današnjice osvajanje najvažnije trofeja u svijetu fudbala ostat će samo san. Za neke zvijezde koji su obilježili jednu eru ovo je bila posljednja šansa da postanu prvaci svijeta i upropastili su je. Neke je to posebno potreslo pošto su u Katar stigli sa velikim očekivanjima, ali su se kući vratili pognute glave. 

Mundijal je donio nekoliko velikih iznenađenja, posebno u utakmicama nokaut faze. Svakako jedno od najvećih je priredila Hrvatska koja je u četvrtfinalu boljim izvođenjem penala izbacila Brazil.

Brazil je bio među prvim favoritima da osvoji Svjetsko prvenstvo, ali je Selecao zapeo u četvrtfinalu iako je to rijetko ko očekivao. Neke igrače brazilske selekcije je to posebno potreslo.

Među najpogođenijim bio je kapiten Thiago Silva. Jedan od najboljih defanzivaca svijeta je izgubio pojam o vremenu i mjestu gdje se nalazi, barem sluteći prema objavi njegove supruge na društvenim mrežama.

Ako je vjerovati njegovoj supruzi fudbaler Cheleja uopšte ne priča, jedva šta i pojede, stalno želi biti sam i ostaje zamišljen razmišljajući o ko zna čemu.

Oglasi

"Ovakav je već danima. Sam je, u tišini, razmišlja o Bog zna čemu", napisala je Isabelle da Silva u opisu objavljenog videa.

Brazilci su protiv Hrvata bili veliki favoriti, čak su imali i vodstvo kojeg su ispustili te su isapli polije penala i sada će morati čekati još najmanje četiri godine da osvoje titulu prvaka Svijeta.

Defanzivac Chelseja je sa Selecao igrao 117 puta. Uspio je osvojiti Kup konfederacija i Copa Americu, ali ne i trofej o kojem sanja svaki Brazilac.

Nastupio je na ukupno na tri Svjetska prvenstva, dok je bio učesnik i na Mundijalu u Južnoj Africi 2010. godine kada nije dobio priliku za igru. 

Naredno takmičenje je 2026. godine u SAD-u, Meksiku i Kanadi, tamo sigurno neće biti 38-godišnjeg Silve, ali je upitano da li će biti i najveće zvijezde reprezentacije Neymara.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Neymar je poslije ispadanja od hrvatske poslao znakovitu poruku u kojoj je naglasio da će dobro razmisliti da li će više igrati za Brazil.

"Psihološki sam uništen. Ovo je sigurno poraz koji me najviše boli, zbog koga sam bio paralizovan deset minuta poslije utakmice, poslije kojeg sam briznuo u plač i nisam mogao da prestanem. Ovo će, nažalost, boljeti dugo, dugo", između ostalog je poručio 30-godišnji fudbaler PSG-a.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi