Legendarni Rivaldo udario šakom o sto: "To je nepoštovanje"
Želi Brazilca na mjestu selektora reprezentacije.

Jasna poruka

Legendarni Rivaldo udario šakom o sto: "To je nepoštovanje"

Eldar Ganibegović

Nakon odlaska Titea reprezentacija Brazila je u potrazi za novim selektorom. Mnoga su imena u igri, a sada se po tom pitanju oglasio i legendarni Rivaldo. 

Iako su u Katar došli kao prvi favoriti, Brazilci su Svjetsko prvenstvo napustili već u četvrtfinalu.

Bolji od njih bili su Hrvati koji su nakon 1:1 u produžecima slavili na penale s 4:2.

Već i prije Mundijala bilo je poznato da će Tite nakon prvenstva napustiti klupu ove reprezentacije, a to se i obistinilo.

Mnogo se imena sada vrti oko reprezentacije Brazila, pa čak i onih najvećih poput Carla Ancelottija, Josea Mourinha i Pepa Guardiole.

Ronaldo Nazario priznao je da je nagovarao Guardiolu da preuzme Karioke, ali da je preskup.

Oglasi

Također, rekao je da je prema njegovim informacijama novi selektor Fernando Diniz.

Nakon otvorene mogućnosti da novi selektor Brazila bude stranac oglasio se i Rivaldo te kazao kako to nikako ne podržava.

"Ne slažem se i mislim da je nepoštovanje prema brazilskim trenerima to što razmišljaju o angažiranju stranog trenera za našu reprezentaciju. Vjerujem da imamo trenere koji su sada u stanju preuzeti brazilsku reprezentaciju i napraviti dobar posao, kao što su: Rogerio Ceni, Fernando Diniz, Cuca, Renato Gaucho i Dorival Jr. Dovođenje stranog trenera ne garantuje da ćemo postati svjetski prvaci", kazao je Rivaldo.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Upravo je Rivaldo bio najbolji strijelac SP-a 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji kada je Brazil i posljednji put osvojio titulu prvaka svijeta, rekordnu petu. 

Novog selektora što se tiče, teško je očekivati da Ronaldo ima pogrešne informacije, te treba zaista očekivati Diniza kao nasljednika Titea. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi