Meksikanac u Seriji A

Ochoa se konačno skrasio u Evropi, debi iz snova početkom 2023. godine

Edmir Škorić

Nakon tri godine Guilermo Ochoa napušta Meksiko i Club Americu čiji je bio kapiten, a karijeru nastavlja u Italiji, pošto će u narednim danima potpisato za Salernitanu.

Ochoa je branio u Kataru na golu meksičke reprezentacije. Poznat je po tome što zablista svaki put kada dođe na Mundijal, ali nije napravio nešto posebnu klupsku karijeru.

Posljednjih sezona branio je u rodnom Meksiku za tamošnjeg velikana Club America, no odlučio je da ostatak sezone provede u Italiji, pošto je stigla ponuda iz Salernitane.

Prethodno je Ochoa, koji ima 37 godina, nastupao u Evropi za belgijski Standard Liege, španske klubove Malagu i Granadu, a bio je tri godine i u Francuskoj gdjej je branio za Ajaccio.

Nastupao je na tri svjetska prvenstva - 2014., 2018. i 2022. godine. Znao je da zablista na golu Meksika u velikim utakmicama.

U Kataru se proslavio tako što je odbranio penal Robertu Lewandowskom protiv Poljske, a tokom grupne faze imao je još nekoliko izvanrednih intervencija.

Ipak, njegov Meksiko nakon drame nije uspio da prođe grupnu fazu. Dalje su iz grupe prošli Argentina, koja je osvojila Svjetsko prvenstvo, te Poljska, dok su Meksiko i Saudijska Arabija ranije morali kući.

U Seriji A, u kojoj nastupa i Salernitana, već igra jedan Meksikanac, a riječ je o Napolijevom Hirvingu Lozanu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Salernitana je nakon 15 kola za sada bezbijedna na tabeli sa 17 bodova i zauzima 12. mjesto, te je na +5 bodova od ekipa iz opasne zone.

Prvenstvo u Italiji nastavlja se početkom 2023. godine, a Salernitanu očekuje duel sa aktuelnim prvakom Milanom kod kuć, a očekuje se da Ochoa tada stane na golu svog novog tima, mada se vijest o transferu tek treba potvrditi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.