"Odbranit ćeš ga, gade jedan", rekao je legendarni Francuz, a onda mu je Ochoa dao razlog za slavlje
Ochoa je ponovo na Mundijalu postao mješavina Buffona, Neuera, Casillasa i Kahna, a to je sve znao da proslavi bivši francuski reprezentativac.

Gignac u elementu

"Odbranit ćeš ga, gade jedan", rekao je legendarni Francuz, a onda mu je Ochoa dao razlog za slavlje

Eldar Ganibegović

Meksiko je jučer izvukao bod u prvom kolu Mundijala protiv Poljske. Najzaslužniji zato je golman Guillermo Ochoa koji se tradicionalno preporodi na Svjetskim prvenstvima i brani kao "prime Kahn", a osim Meksikanaca i jedan Francuz je itekako znao proslaviti njegov odbranjen penal.

U prvom kolu grupe C Svjetskog prvenstva jučer su odigravši 0:0 bodove podijelile ekipe Meksika i Poljske.

Igrač utakmice bio je golman Meksika Guillermo Ochoa, što dovoljno govori o tome da je pobjedi bliže bila evropska selekcija.

Najveću šansu za Poljsku propustio je Robert Lewandowski koji je imao penal u 58. minuti.

Napadač Barcelone preuzeo je odgovornost i namjeri da postigne svoj prvi gol na Svjetskim prvenstvima, ali na njega će još morati da sačeka.

Sjajni meksički golman je pročitao njegovu namjeru i odbranio mu udarac te u konačnici sačuvao bod svojoj ekipi.

Oglasi

Sve je to pratio i bivši francuski reprezentativac Andre-Pierre Gignac koji je proslavio odbranu Ochoe i sve to objavio na Instagramu.

"Odbranit ćeš ga, gade jedan, hajde", rekao je Gignac, nakon čega je uslijedila odbrana Ochoe. "To je za one što su te kritikovali", nakon toga je rekao Francuz.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Andre-Pierre Gignac od 2015. godine igra u meksičkoj ligi za Tigres. Napadač nikada nije krio svoju privrženost ovoj zemlji. Identifikuje se s kulturom, često sebe naziva Meksikancem i navija za ovu reprezentaciju.

U prošlosti je igrao, između ostalih, za Olympique iz Marseillea, kao i za reprezentaciju Francuske, gdje je odigrao 36 utakmica i postigao sedam golova. Unatoč 36. godini života još uvijek je u dobroj formi. Ove je sezone upisao 20 nastupa, postigao 11 golova i upisao tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi