FOTO: EPA

Redsi bez greške u Birminghamu

Liverpoolu godila pauza, ali Boxing Day će zauvijek pamtiti tinejdžer Stefan Bajčetić

Haris Zilić

Nastavljena su uzbuđenja za Boxing Day u engleskom Premiershipu. Od 18:30 duel 17. kola igrali su Aston Villa i Liverool, a susret dva kultna engleska kluba završen je rezultatom 1:3 za goste sa Anfielda.

Čini se da je Liverpoolu godila pauza zbog Mundijala u Kataru.

Redsi su u Birminghamu od samog starta utakmice pokazali večerašnje namjere i slavilo se već u petoj minuti.

Nakon jednog kornera lopta je došla do Robertsona koji vraća u sredinu gdje je akciju pratio Salah i zakucao loptu u mrežu za 0:1.

U 20. minuti Matip postiže pogodak, ali VAR je isti poništio.

Liverpool je igrao fenomenalno u prvom poluvremenu, a nova erupcija oduševljenja za gostujuće navijače stigla je u 37. minuti.

Salah je sada bio u ulozi asistenta, a Van Dijk je pogodio za 0:2 i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku kao da je na teren istrčao neki drugim tim Aston Ville.

Igrali su odvažnije, brže, a u 46. minuti VAR je poništio gol Watiknsa.

Ipak u 59. minuti nije bilo spada za Redse. Watkins je pogodio za 1:2 na asistenciju Douglasa Luiza i vratio uzbuđenja u susret.

Nakona gola Ville rasplamsala se igra na obje strane bilo je nekoliko dobrh prilika pred oba gola, a onda psoeban trenutak u 81. mnuti.

Mladi 18-godišnji Stefan Bajčetić je samo dvije minute nakon ulaska u igru zabio svoj prvijenac u Premiershipu. To je bilo za 1:3 što će se ispostaviti konačan rezultat utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bajčetić je zamijenio Hendersona i zahvalio se Kloppu na najbolji način što mu je dao priliku. Noć koju će zauvijek pamtiti dojučerašnji kadetski reprezentativac Španije. Inače Stefan Bajčetić je sin bivšeg fudbalera Vojvodine i Celte, Srđana Bajčetića.

Liverpool je ostao šestoplasirani, ali sada na svom kontu ima 25 bodova i meč manje od glavnih rivala iz vrha tabele.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.