'Prevarili' su Liverpool za 100 miliona eura, sada im je Manchester United spreman dati 120
Talentovani argentinski fudbaler odigrao je čudesno Svjetsko prvenstvo i u Benfici zadovoljno trljaju ruke jer će na njemu zaraditi ogroman novac (Foto: EPA)

Novi fudbaler u izlogu

'Prevarili' su Liverpool za 100 miliona eura, sada im je Manchester United spreman dati 120

M. Šljivak

Portugalski velikan Benfica radi fenomenalan posao kada je prodaja fudbalera u pitanju i u proteklih nekoliko godina napravili su veliki broj zaista čudesnih transfera. Novi je na pomolu i kasu ovog kluba mogao bi napuniti Argentinac Enzo Fernandez.

Lisabonski velikan Benfica odrađuje čudesne transfere u posljednjih nekoliko godina i već su napravili dva posla vrijedna 100 i više miliona eura.

Joao Felix je 2019. godine prodat ekipi Atletico Madrida za nestvarnih 127 miliona eura, a proteklog ljeta Darwin Nunez je završio u Liverpoolu za 100 miliona eura.

Predsjednik Benfice Manuel Rui Costa nije mogao da vjeruje da su našli tim koji će dati toliki novac za Urugvajca. Smijali su se Redsima kada su pristali na posao.

"Kada smo saznali za interes Liverpoola za Nuneza, isprva smo mislili da će se raditi o cifri od 40-45 miliona eura nakon što je imao izvrsnu sezonu. No, dva dana kasnije faksom smo dobili ponudu od 80 miliona eura plus bonuse. Svi smo prasnuli u smijeh i rekao sam pomoćniku da odgovori Liverpoolu", kazao je Rui Costa, dodavši:

"Jasno sam rekao da mora tražiti 100 miliona eura plus bonuse. Ujutro je stigla ponuda iz Liverpoola teška 100 miliona eura čime nam je ispunjena želja. Svijet je poludio, a zamislite da u našoj akademiji imamo još bolje napadače od Nuneza. Rekao sam pomoćniku da otvori šampanjac, bilo je kao da smo upravo dobili na lutriji".

Oglasi

Novi veliki transfer Benfice mogao bi stići već u januaru. Manchester United želi argentinskog veznjaka Enza Fernandeza i spreman je izdvojiti zaista nevjerovatan novac.

Benfica je zatražila 120 miliona eura za 21-godišnjeg argentinskog fudbalera. Crveni đavoli su spremni izdvojiti ovaj novac i posao bi veoma brzo mogao biti sklopljen.

Enzo Fernandez je oduševio apsolutno sve na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Igrao je sjajno i s Gaučosima je osvojio naslov prvaka svijeta te je uzeo titulu za najboljeg mladog fudbalera.

Odličnim nastupima povećao je sebi cijenu. Benfica zadovoljno trlja ruke zbog mogućeg posla i posao od 120 miliona eura sigurno neće propustiti.

Argentinski fudbaler je u Lisabon stigao proteklog ljeta iz River Platea za svega 12 miliona eura i za samo nekoliko mjeseci Benfica bi mogla uzeti deset puta više novca od onog što su uložili.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Enzo Fernandez je ove sezone nastupio u 24 utakmice za Benficu i ima učinak od tri pogotka i pet asistencija.

Pored Manchester Uniteda interes za ovog 21-godišnjaka pokazivao je i Liverpool, te madridski Real, ali od odlaska tamo vjerovatno neće biti ništa.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Gdje je Kenny da nam kaže kako je nunez bolji od mane-a hahahah
3 0
rasuloo
Pa glavu dajem da Siti u posljednjih 5 godina nije ni u pola potrošio onoga šta je Junajted a 5 nivoa su ispod
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti