Nezaboravan meč Cityja i Liverpoola i najava spektakularnog nastavka sezone
Manchester City će se boriti za trofej EFL Kupa nakon što je pobijedio velikog rivala Liverpool u duelu osmine finala (Foto: EPA)

Spektakl na Etihadu

Nezaboravan meč Cityja i Liverpoola i najava spektakularnog nastavka sezone

Midhat Šljivak

Manchester City i Liverpool odigrali su večeras na Etihadu fenomelanaln meč u osminiu finala EFL Kupa, a na kraju u utakmici za pamćenje slavio je City rezultatom 3:2 i prošao je među osam najboljih timova u ovom takmičenju.

City i Liverpool su na Etihadu odigrali nezaboravan meč. Očigledno su se zaželjeli klupskih obaveza pa su se večeras golovi padali kao na traci.

Bez odbrana se igralo u većini ovog meča, a već u prvoj minuti Erling Haaland je u velikoj šansi, no nije uspio pogoditi mrežu Liverpoola koji odmah uzvraća preko Nuneza - neprecizno.

Međutim, norveškom napadaču ne treba previše šansi da postigne gol. Caoimhin Kelleher na golu Redsa je skidao udarce, ali ne dugo jer je u 10. minuti Haaland pogodio na asistenciju De Bruynea za 1:0.

Kratko je trajala prednost Građana. Samo 10 minuta kasnije Fabio Carvalho koristi sjajnu asistenciju Jamesa Milnera i pogađa za 1:1.

City je bio dominantan u većem dijelu prvog dijela, ali je i Liverpool imao šanse da dođe do pogodaka. Imali su pogođen okvir gola, a u finišu prvog dijela Darwin Nunez ne pogađa iz dobre pozicije.

Oglasi

S druge strane tim Pepa Guardiole je promašio dosta toga. Junak je bio golman Kelleher koji je poskidao sve što je mogao u prvom dijelu.

Čuvar mreže Liverpoola istakao se u 36. minuti nakon što je čudesno odbranio udarac Ilkaya Gundogana te u nastavku akcije i Nathana Akea, pa je bilo pravo čudo što je nakon prvih 45 minuta bilo 1:1.

Spektakl se nastavio na samom otvaranju drugog poluvremena i već za tri minute su viđena dva pogotka, po jedan na obje strane.

City u 47. minuti dolazi do 2:1. Rodri je uposlio Riyada Mahreza sjajnom loptom, a Alžirac postiže prekrasan gol za 2:1.

Već u narednom napadu Liverpool je izjednačio. Oxlade-Chamberlain u prvom dodiru s loptom perfektno pronalazi Nuneza, ovaj bježi odbrani Građana i dodaje do Mohameda Salaha koji pogađa za 2:2.

Oglasi

Potom se meč malo umirio, a u 58. minuti City stiže do trećeg vodstva u večerašnjem meču. De Bruyneova lopta ponovo ima oči, a Nathan Ake je ovog puta na pravom mjestu za 3:2.

Nunez u 72. minuti promašuje još jednu veliku šansu - treću večeras. Izašao je sam pred golmana i očajno je šutirao.

Zatim je došlo i do varnica na terenu. Bilo je svađa, naguravanja i teških riječi, a to je išlo u prilog Cityju koji je bio u prednosti.

Do kraja meča Liverpool nije uspio ugroziti gol Cityja. Građani su sačuvali prednost i prošli su u četvrtfinale EFL Kupa.

EFL Kup, osmina finala:

Manchester City - Liverpool 3:2

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nestofino
@King_Kenny je fakat KING i ako i on mane DAMU da mi se javi , ali je KING što se bori sa svima na portalu u vezi njegovog Liverpoola ko što se ja borim sa samim sobom i sa vama NERAZUMNIM BALIYAMA, CHETAMA, UJAMA I SA SVOJIM HRONIČNIM BOLOM. Pljuc
1 5
MaDaj
“Na zapadu ništa novo”
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti