Martinezu neće biti problem naći novi klub

Aston Villa ga tjera zbog bezobrazluka na Mundijalu, a on dobio ponudu života!

Endin Čaušević

Emiliano Martinez našao se na meti žestokih kritika zbog neprimjerenog ponašanja nakon finala Svjetskog prvenstva, a čak se špekuliše da bi ga Aston Villa zbog toga mogla prodati u januaru. No, čini se da on ne žali zbog toga jer bi mogao da ostvari najveći transfer u životu.

U Aston Villi su razočarani bezobraznim ponašanjem svog golmana nakon finalne utakmice Argentine i Francuske na Svjetskom prvenstvu kada je na neprimjeren način provocirao protivničke navijače.

Martinez se nije zaustavio na tome jer je i tokom veliko slavljau Buenos Airesu provocirao i omalovažavao Kyliana Mbappea, a mediji u Engleskoj pišu već danima da bi ga to moglo itekako koštati.

Čak je i trener Aston Ville, Unai Emery, prije nekoliko dana izjavio da je takvo ponašanje neprihvatljivo i da će on razgovarati s Martinezom kada se priključi ovoj ekipi.

Pojedini engleski mediji čak su počeli špekulisati da bi Aston Villa zbog svega mogla staviti Martineza na transfer listu i prodati ga već u januaru što bi zaista bilo ogromno iznenađenje.

Navodno, Aston Villa je već našla zamjenu za Martineza i žele angažovati Yassinea Bounoua koji je također briljirao na Mundijalu u dresu Maroka. Engleski klub je u kontaktu sa Sevillom, a Marokanac nema ništa protiv prelaska na Villa Park.

To je najbolji pokazatelj da su čelnici engleskog kluba odlučni u namjeri da se riješe Martineza jer očito ne žele imati tako kontroverznog golmana u svojim redovima koji je trenutno na meti velikih kritika svjetske javnosti i takva pažnja Aston Villi ne treba.

Međutim, nakon iznenađujućih informacija da Aston Villa želi prodati Martineza stigle su i nove špekulacije koje su posebno sve iznenadile.

Mirror je objavio da je Martinez na meti Chelseaja koji traži novog golmana nakon što je Mendy odbio produžiti ugovor. Plavci već u januaru žele da završe posao, ali su spremni i da to odgode za ljetni prelazni rok.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, to bi ih moglo koštati jer je interes za Argentinca pokazao i Manchester United koji bi navodno u narednim danima mogao poslati zvaničnu ponudu za Martineza.

Ranije se špekulisalo da bi Martineza mogao dovesti i Bayern kao zamjenu za povrijeđenog Manuela Neuera, ali sada je jasno da od toga nema ništa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.