Francuzi su pretjerali: Zasmetalo im što je Martinez baš na tom mjestu stavio novu tetovažu

Prate mu svaki korak

Francuzi su pretjerali: Zasmetalo im što je Martinez baš na tom mjestu stavio novu tetovažu

E. Čaušević

Emiliano Martinez bez dileme je već danima najomraženija osoba u Francuskoj zbog konstantnih provokacija koje pravi nakon što je Argentina u finalu Svjetskog prvenstva uspjela da pobijedi Trikolore. Golman Aston Ville pohvalio se novom tetovažom, ali i to je izazvalo negodovanje francuske javnosti.

Martinez je navukao na sebe gnjev svjetske javnosti zbog bezobraznih poteza koje je napravio na ceremoniji proglašenja pobjednika Mundijala, a kasnije je nastavio u istom ritmu i na proslavi u Buenos Airesu.

On je bio jedan od junaka finalne utakmice i uz Lionela Messija sigurno najzaslužniji što su Gaučosi nakon 36 godina čekanja konačno uspjeli da osvoje Svjetsko prvenstvo.

Martinez je proglašen i za najboljeg golmana na turniru, ali kada je preuzeo Zlatnu rukavicu stavio ju je na spolni organ i okrenuo se prema navijačima Francuske što je izazvalo zaista lavinu kritika na njegov račun.

No, to nije bilo sve od Martineza jer je i tokom slavlja u Buenos Airesu najviše provocirao i omalovažavao Kyliana Mbappea što su mu mediji u Francuskoj itekako zamjerili.

Zbog toga se prati svaki korak Martineza, a od Francuza je čak dobio kritike i zbog nove tetovaže jer smatraju da je i to provokacija.

Oglasi

Naime, golman Aston Ville je istetovirao na lijevoj nozi trofej prvaka svijeta, ali za Francuze je i to sporno bilo i to zbog jednog detalja.

Njima je zasmetalo što je Martinez tu tetovažu stavio na mjesto gdje ga je pogodila lopta kada je odbranio zicer Francuskoj u posljednjim sekudama produžetaka i ostavio je Argentince u igri za zlato.

Image

Francuzi smatraju da je Martinez namjerno izabrao to mjesto za tetovažu i da je to nova provokacija na njihov račun, ali ovaj put su čini se i oni malo pretjerali.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Martinez se na društvenim mrežama pohvalio novom tetovažom koja je očekivano oduševila javnost u Argentini, a naravno da mjesto koje je izabrao za tu tetovažu uopšte nije slučajno.

Međutim, mora se priznati i da su Francuzi malo pretjerali u svemu tome i da u svakoj Martinezovoj objavi traže neki skandal.

Top Komentari

denimen9
Bahati Čauš
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi