Vidjeli su ga na Old Traffordu, a on otišao na Anfield: Zna se ko je kriv što je Gakpo izabrao Redse

Odigrao ključnu ulogu

Vidjeli su ga na Old Traffordu, a on otišao na Anfield: Zna se ko je kriv što je Gakpo izabrao Redse

Endin Čaušević

Nizozemski fudbaler Cody Gakpo napustio je PSV i karijeru će nastaviti u dresu Liverpoola iako su mnogi bili sigurni da će potpisati za Manchester United, ali sada je poznato zašto je Nizozemac na kraju izabrao odlazak na Anfield.

Gakpo je igrao fantastično u dresu Nizozemske na minulom Svjetskom prvenstvu u Kataru i oduševio je fudbalsku javnost svojim igrama, te je bilo jasno da će ga PSV teško zadržati ove zime.

Ovaj 23-godišnjak našao se na meti nekoliko klubova iz Engleske, ali se već danima najviše povezivao s Manchester Unitedom i činilo se da je samo pitanje kada će se potvrditi transfer na Old Trafford.

Liverpool se u svemu tome uopšte nije spominjao i zbog toga su svi sinoć bili iznenađeni kada je PSV objavio da Gakpo napušta klub i da će karijeru nastaviti u dresu Redsa.

Ovaj transfer oduševio je navijače Liverpoola jer su svjesni da će dobiti veliko pojačanje koje im je zbog velikih problema s povredama sada itekako potrebno.

S druge strane, navijači Manchester Uniteda su ljuti i razočarani na čelnike kluba što su dopustili da im najveći rival ukrade igrača koji je skoro bio završena priča što se tiče transfera na Old Trafford, ali na kraju je sve palo u vodu.

Oglasi

I u Manchester Unitedu su vjerovali da Gakpo sigurno stiže u januaru, no očito je Liverpool iskoristio to što su se oni opustili i poslali su veću ponudu koju je PSV bez mnogo razmišljanja prihvatio.

Također, engleski mediji objavili su da je i Gakpo bio taj koji je na kraju odlučio da ide u Liverpool, a ne u Manchester United i navodno je već poznat razlog zašto je izabrao Redse.

Kako piše i Fabrizio Romano ključnu ulogu u svemu odigrao je Jurgen Klopp koji je uvjerio Nizozemca da dođe na Anfield nakon što mu je objasnio kakvu ulogu će imati u ovom klubu. Klopp je i čelnicima kluba poručio da moraju što prije reagovati što su oni i uradili i na kraju su dobili Gakpoa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sličnu stvar Liverpool je uradio i prije godinu dana kada je u pitanju Luis Diaz. Dok su se ostali klubovi premišljali da li da ga dovedu čelnici Redsa su to iskoristili i završili transfer u svega nekoliko sati.

Gakpo je nakon razgovora s Kloppom odlučio da izabere Liverpool i od njega se na Anfieldu mnogo očekuje, a da li će uspjeti ispuniti očekivanja ostaje nam da vidimo.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije