Edin Džeko najavljuje ubitačan drugi dio sezone u Seriji A. Postigao je novi gol na pripremnom meču (Foto: Inter)

Edin Džeko za pobjedu Intera

Mašina je upaljena i teško se defanzivcima u Seriji A

Midhat Šljivak

Inter je u pripremnom meču pred nastavak sezone u italijanskoj Seriji A savladao na gostovanju ekipu Sassuola i na kraju je upisao pobjedu od 1:0 pogotkom Edina Džeke.

Edin Džeko igra zaista sjajan fudbal sa 36 godina na leđima i bh. mašina je očigledno bolja nego ikad i ako je slutiti po formi, defanzivcima u Seriji A slijedi težak period u Seriji A.

Inter je danas u pripremnom meču savladao Sassuolo. Trenutak odluke u ovom meču desio se u 63. minuti kada je Edin iskoristio sjajnu loptu koju mu je poslao Bastoni i postigao je pogodak za 1:0.

Ovakve situacije Edin jednostavno ne promašuje. Samo su mu potrebne ovakve lopte i nastavio je postizati pogotke u pripremnim utakmicama.

I u ovoj utakmici je trener Intera odlučio od prve minute krenuti s napadačim duom Džeko-Romelu Lukaku i vrlo je moguće da će oni igrati skupa i na otvaranju drugog dijela sezone u duelu s Napolijem.

Inzaghi se danas protiv Sassuola odlučio na ovaj sastav u formaciji 3-5-2.

Onana, Skriniar, Acerbi, Bastoni, Bellanova, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco, Lukaku i Džeko.

Edin je u današnjem meču igrao do 71. minute kada je umjesto njega u igru ušao Joaquin Correa.

Ove sezone Džeko je u dresu tima s Giuseppe Meazze odigrao ukupno 27 utakmica i ima učinak od 12 pogodaka i sedam asistencija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter je nakon prvog dijela sezone na petom mjestu tabele Serije A s 30 osvojenih bodova i do kraja im predstoji velika borba za plasman u Ligu prvaka.

Sezonu tim iz Milana nastavlja 4. januara kada će u velikom derbiju dočekati vodeći Napoli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.