Naših talenata ima na na svakom ćošku, a jedan je pred potpisom za Inter i ima samo 18 godina

Šveđanin bh. porijekla na probi u Interu

Naših talenata ima na na svakom ćošku, a jedan je pred potpisom za Inter i ima samo 18 godina

Edmir Škorić

Mladi bek Alem Nezirević trenutno je na probi u omladinskom pogonu milanskog Intera.

18-godišnji Nezirević nastupa za švedsku Motalu, trećeligaša, no ubrzo bi mogao da postane član mladog tima Intera, koji se ozbiljno zainteresovao za njegove usluge.

Njegove partije u Švedskoj privukle su pažnju evropskih timova, a potom ga je Inter pozvao na probni rad te će na osnovu istoga donijeti odluku hoće li ga potpisati ili ne. On je u novembru došao u Milano, a početkom godine biće jasniji njegov status i kakve planove imaju na Meazzi s njim.

Nezirević je izjavio da je uzbuđen zbog prilike i da se nada da može ostaviti pozitivan dojam, iako je svjestan da je to nešto što će biti jako teško.

"Fantastično, bit će to zabavne sedmice. Nikad ne znaš šta će se dogoditi. Sada idem u Inter i to je jedino što znam", rekao je po saznanju da ga Inter vodi na probu.

Nezirević je rođen 2004. godine i još jedan u nizu talentovanih bh. nogometaša u inostranstvu koji se vode pod pasošima drugih zemalja u kojima su rođeni i odrasli.

Kao i u slučaju Benjamina Tahirovića, veznjaka AS Rome kojeg posebno cijeni Jose Mourinho, Nezirević je također Šveđanin, ali i u ovom slučaju postoji mogućnost da zaigra u reprezentaciji BiH, naravno ukoliko kvalitetom to i zasluži.

Alem je prije Intera već boravio u Italiji na probnom radu, tada Sassuola, a prema izvještajima iz Italije - zadovoljni su trenutno njegovim nogometnim umijećem i radom na treninzima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je 2022. godine upisao 24 nastupa za prvi tim Motale, što mu je pomoglo da dodatno napreduje. 18-godišnjak je po vokaciji densi bek, s tim da može da igra i ofanzivno kao desno krilo.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine trebao bi ga držati na svom radaru i nipošto ne dozvoliti drugim zemljama da nam ispred nosa uzimaju talentovanu djecu. U slučaju Nezirevića, dobra stvar je što će tamo imati priliku da upozna Edina Džeku, čovjeka koji će mu sasvim sigurno reći da bi trebao jednog dana nositi dres BiH.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zilan66
Kako ova djeca promaknu misimovicu i nasim skautima,i onda trci miske i nagovara djecu da igraju za bih a ovi ih ignorisali.18 god i nijednom koliko vidim nije pozvan na neko okupljanje mladih.opet skauti,menaderi i pojedinci iz saveza po starom.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi