Šta bi Inter bez Edina Džeke? Dijamant ponovo pokazao klasu!
Edin Džeko pogodio za vodstvo Intera u prijateljskoj utakmici i tako je najavio lijepe stvari u ostatku sezone (Foto: Screenshot)

Sjajan gol u pobjedi Intera

Šta bi Inter bez Edina Džeke? Dijamant ponovo pokazao klasu!

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko (36) na pravi način je najavio drugi dio sezone u dresu Intera i pogodio je u pobjedi Nerazzura u prijateljskom duelu protiv Reggine od 2:0.

Edin Džeko igra zaista odličnu sezonu u dresu Intera, a da bi ponovo mogao biti ključan igrač svog tima najavio je u predsezonskom meču protiv Reggine.

Nerazzurri su uz dosta muke savladali mnogo slabijeg rivala, a golove su postigli u posljednjih deset minuta igre.

Inter je poveo u 80. minuti, a vodstvo timu kojeg predvodi Simone Inzaghi donio je Edin Džeko. Hakan Calhanoglu je izveo korner, Edin je najviši u skoku u kaznenom prostoru i glavom pogađa za 1:0.

Sedam minuta kasnije pitanje pobjednika je riješeno. Ovog puta pogodak je postigao Romelu Lukaku za 2:0.

Oglasi

Trener Intera Simone Inzaghi je u ovom pripremnom meču odlučio od prve minuta na teren poslati Džeku i Lukakua, a njegovih 11 je izgledalo ovako.

Onana, Bastoni, Acerbi, Skriniar, Bellanova, Mkhitaryan, Calhanoglu, Barella, Dimarco, Lukaku i Džeko.

Inter je nakon prvog dijela sezone na petom mjestu tabele Serije A s 30 osvojenih bodova i do kraja im predstoji velika borba za plasman u Ligu prvaka.

Sezonu tim iz Milana nastavlja 4. januara kada će u velikom derbiju dočekati vodeći Napoli i to će sasvim sigurno biti prava fudbalska poslastica.

Edin Džeko sigurno će biti bitan faktor za igru Nerazzurra u ostatku sezone, a to je i pokazao u odsustvu Romelua Lukakua u prethodnim mjesecima.

Ove sezone Džeko je u dresu tima s Giuseppe Meazze odigrao ukupno 27 utakmica i ima učinak od 12 pogodaka i sedam asistencija.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi