FOTO: EPA

Trijumf Baskonije u 16. kolu Eurolige

Musa spavao u Vitoriji, Real imao noć za zaborav

Haris Zilić

Španski derbi odigran je u 16. kolu Eurolige. Baskonija je u Vitoriji dočekala Real Madrid. Viđena je veoma uzbudljiva utakmica u kojoj je na kraju slavio domaćim tim rezultatom 92:86.

Prema očekivanju utkamica je išla na veliki broj poena.

Da će ovo biti napadačka rola oba tima naslutila je i prva četvrtina koju je Real dobio sa 24:28.

U drugoj četvrtini uraganska igra domaćina.

Baskonija je u drugom periodu jednostavno sve pogađala, Real je bio izgubljen na terenu i domaći to koriste da drugi period dobiju sa čak 35:15 i na poluvrijeme odu sa rezultatom 59:43.

Kraljevi se bude u trećoj četvrtini. Odmah na startu drugog poluvremena prave seriju 4:12 i treći period su dobili sa 14:26.

Gosti su i u posljednjem periodu nastavili sa ritmom iz treće četvrtine, tako da u posljednjih pet minuta utakmice ulazimo u dramatičnnu završnicu, rezultat je glasio 79:75 za Baskoniju.

U finišu utakmice više koncetracije i preciznosti imala je ekipa Baskonije do konačnih 92:86.

U timu Reala naš Džanan Musa nije imao svoju noć. Na terenu je proveo 15 minuta i ubacio šest poena uz jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najbolji pojedinac u dresu Reala bio je Deck sa 17 poena, sedam skokova i tri asistencije.

Kod Baskonije najefikasniji je bio Howard sa 28 poena od čega je bilo šest ubačaja za tri poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.