Musa otkrio da dosta igra FIFA-u, pa ga novinar iznenadio pitanjem: "Ko mi ne vjeruje..."

Slobodno vrijeme provodi uz PlayStation 5

Musa otkrio da dosta igra FIFA-u, pa ga novinar iznenadio pitanjem: "Ko mi ne vjeruje..."

E. Čaušević

Mladi bh. košarkaš Džanan Musa ljetos je nakon odlične sezone napustio španski Breogan i odlučio je karijeru nastaviti u slavnom Real Madridu što se ispostavilo kao odličan potez jer ovaj momak iz Bihaća briljira u dosadašnjem dijelu sezone u dresu kraljevskog kluba.

Musa je nakon nekoliko ne baš najboljih sezona u NBA ligi odlučio da se vrati u Evropu gdje je prvo potpisao za Efes, ali ni tamo se nije naigrao kako je očekivao. Potom je sve iznenadio odlukom da pređe u španski Breogan i priznao je da ni sam tada nije znao gdje je taj klub.

Međutim, odlazak u Breogan bio je najbolji mogući potez za Musu koji je mogao napraviti jer je briljirao u prethodnoj sezoni i na kraju je dobio MVP nagradu Endesa lige što je najbolji pokazatelj.

Bilo je očekivano da će Musa dobiti mnoge ponude za nastavak karijere, a kada je stigao poziv Real Madrida to jednostavno nije mogao odbiti.

Musa i ove sezone igra fantastično i pokazao se kao pravo pojačanje kraljevskog kluba. Bh. reprezentativac je priznao da se poziv takvog kluba jednostavno ne može odbiti.

"Kada vas Real Madrid pozove uvijek to prihvatite. Naravno da sam imao još dosta ponuda, ali sam odmah potpisao ugovor s Realom i sretan sam što sam napravio takav izbor", rekao je Musa i objasnio koliko želi da se dokaže u novom klubu.

Oglasi

"Želim da se dokažem. U srijedu sam završio nastup na Evropskom prvenstvu, u četvrtak sam došao u Madrid, u petak već bio na treningu, a u nedjelju odigrao svoju prvu utakmicu u dresu ovog kluba. Ovo je veliki klub i znam da su očekivanja ogromna i htio sam na taj način pokazati da sam spreman žrtvovati sve da budem važan dio ovog kluba".

Za Musu mnogi često znaju reći da je arogantan na parketu, ali on poručuje da je dosta emotivan van terena.

"Dosta sam emotivan. Neki ljudi znaju reći da sam dosta arogantan, ali zaista nisam. Lugo će mi uvijek biti u srcu jer su me prihvatili kao člana porodice od prvog dana i uvijek će mi biti u srcu".

Musa ne krije da poseban odnos od svih saigrača u Real Madridu ima s Mariom Hezonjom.

"Prvo, pričamo isti jezik, ali nije samo to jer imamo i slične karijere. Obojica smo otišli u NBA gdje su bila velika očekivanja od nas, ali nije prošlo baš najbolje. Ipak, sve se dešava s razlogom i da je to 'upalilo' sada ne bih bio u Real Madridu i ne bih bio ovako sretan", kaže Musa i nastavlja.

Oglasi

"Iskreno i uopšte ne pretjerujem kada kažem da sam vrema sretan u Real Madridu. Želim ostati ovdje koliko god je moguće i osvojiti što više titula i to je moj primarni cilj. Šta će se desiti dalje niko ne zna, život je nepredvidiv, ali ovdje sam sretan i nadam se da ćemo osvojiti što više titula".

Musa je otkrio i kako najviše provodi svoje slobodno vrijeme. Bh. košarkaš ne krije da voli igrati PlayStation 5, te da najviše igra FIFA-u, a zatim je otkrio i s kojim klubom najčešće nastupa.

"Mnogo igram PlayStation 5 i najviše fudbalske igrice koje su mi inače najdraže", rekao je Musa, a novinar je kratko dodao: "Igraš li s Real Madridom?" i dobio je odgovor ekspresno.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

"Naravno, naravno. To je u potpunosti istina. Imam dva dresa, jedan je bijeli, a drugi ljubičasti baš kao ovi Realovi. Ko mi ne vjeruje, ako igrate protiv mene i kada vidite dresove Real Madrida onda ćete znati da sam to ja".

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi