Još samo četiri dana

Poznato kada će Ronaldo debitovati za novi klub

Edmir Škorić

Portugalski reprezentativac Cristiano Ronaldo zvanično je krajem 2022. godine postao novi igrač Al-Nassra iz Saudijske Arabije.

Transfer Ronalda u Al-Nassr kod mnogih izaziva pomiješane osjećaje. Ronaldo je potpisao ugovor koji se ne odbija, iako je jasno da višđe neće igrati na visokoj razini nogomet.

Al-Nassr je već postao hit u svijetu i preko noći je zahvaljujući Ronaldu stekao veliku popularnost, a sada je poznato i kada će bivši igrač Manchester Uniteda debitovati u dresu svog novog kluba.

Kako javlja novinar Gianluca Di Marzio sa "Sky Sporta", Portugalac će debitovati 5. januara. Tada će Al-Nassr, koji je lider lige Saudijske Arabije (26 bodova iz 11 utakmica), pred domaćom publikom igrati protiv Al Taeea, sedme ekipe domaćeg prvenstva.

U januaru će Al-Nassr oidgrati još tri utakmice - prve dvije prvenstvene, a 14. januara ide u goste aktuelnom viceprvaku Al Shababu, dok će 21. januara ugostiti Al-Ettifaqa. Ostaje i meč Superkupa Saudijske Arabije protiv Al-Ittihada i to će biti prilika da CR osvoji prvi trofej u Saudijskoj Arabiji.

Ronaldo je za Al-Nassr potpisao u petak 30. decembra. Prethodno je od 22. novembra bio bez kluba nakon što je raskinuta saradnja između njega i Uniteda.

Ovaj 37-godišnjak postao je najplaćeniji nogometaš na svijetu. Ukupno bi za 2,5 godine trebao zaraditi pola milijarde dolara.

Cristiano Ronaldo je ove sezone upisao 16 nastupa u svim takmičenjima za Manchester United. Postigao je tri gola i imao dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukupno je za klub upisao 346 nastupa, postigao 145 golova i imao 64 asistencije. U Manchesteru je bio dva puta, no drugi mandat na Old Traffordu je poput noćne more.

Prethodno je igrao za Juventus, Real Madrid i Sporting u kojem je sve počelo kada je njegov profesionalni nogomet u pitanju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti