Šta se zaista desilo igraču koji je morao da prepusti Ronaldu svoj broj?

Mnogo lažnih vijesti

Šta se zaista desilo igraču koji je morao da prepusti Ronaldu svoj broj?

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo je u završnici 2022. godine potpisao za Al-Nassr iz Saudijske Arabije, što je zaista bilo veliko izneđenje za sve, bez obzira što su se glasine o njegovom prelasku u Saudijsku Arabiju pojavile još u novembru.

Ronaldo je na Svjetskom prvenstvu u Kataru bio jedini igrač bez klupskog ugovora, pošto je prethodno dobio raskid ugovora sa bivšim klubom Manchester Untieda, a razloge vjerovatno svi već znate.

Portugalac je odlučio da ipak napuni bankovni račun, te da na neki način okonča svoju veliku karijeru koju je počeo u lisabonskom Sportingu, a kasnije igrao za Manchester United, Real Madrid i Juventus.

Njegov najdraži broj je broj 7 i Ronaldo gdje god da dođe, odmah inzistira da mu se oslobodi isti. Uzbekistanac Jaloliddin Masharipov je želio zadržati sedmicu u Al-Nassru, ali je morao da je prepusti Ronaldu.

Prvo su mediji objavili da je promijenio broj u 77, što je i istina, ali ipak radi se o lažnim vijestima kada je u pitanju navodni raskid s klubom jer "nije htio dati Ronaldu svoj broj".

Masharipov je još prije mjesec dao intervju u kojem je poručio da je spreman da pusti Ronaldu svoj broj i da će odmah zadužiti novi.

Oglasi

Mediji su potom napravili lažnu priču kako je postao Ronaldova žrtva, ali Uzbekistanac je ostao čla bogatog kluba.

Naravno, sada će i on i mnogi drugi saigrači pasti u sjenu slavnog Ronalda, ali imaće bar tu čast da igraju s jednim od najboljih na svijetu.

Ronaldo je potpisao ugovor na dvije godine, prema kojem će godišnje zarađivati 200 miliona eura, a sada je proračunata njegova tačna zarada.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako će Ronaldo svake sekunde zaraditi 6.5 eura, dok će po svakoj minuti provedenoj u klubu dobiti čak 386 eura. Svakog sata višestruki osvajač Zlatne loptezaradit će čak 23.150 eura što je zaista nevjerovatna cifra.

Ako mislite da je sve to "ludo", pogledajte koliko će tek zarađivati svakog dana. Naime, svaki dan će Ronaldo inkasirati 555.555 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi