Zbog Ronalda preko noći dobili milione pratitelja, a od njih su svi tražili da urade samo jednu stva

Ispoštovali su zahtjeve fanova

Zbog Ronalda preko noći dobili milione pratitelja, a od njih su svi tražili da urade samo jednu stva

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo je iznenadio sve odlukom da karijeru nastavi u dresu Al-Nassra iz Saudijske Arabije, a prije nekoliko dana zvanično je potvrđeno da je on novi fudbaer ovog kluba. Popularnost Al-Nassra rapidno raste na Instagramu, ali svi novi fanovi su od ovog kluba imali samo jedan zahtjev. 

Ronaldo je odlaskom u Al-Nassr postao daleko najplaćeniji fudbaler na svijetu, ali takav potez Portugalca samo je još jedna potvrda da se on pomirio s činjenicom da više ne može igrati na onome najvećem nivou.

Dojučerašnji igrač Manchester Uniteda s novim klubom potpisao je ugovor do ljeta 2025. godine, a u tom period će Ronaldo inkasirati nevjerovatnih 500 miliona eura.

Za bogate saudijske vlasnike novac uopšte nije bio problem, ali su svjesni koliko će Al-Nassr dobiti na popularnost zbog dolaska jednog od najboljih igrača na svijetu.

To se vidjelo odmah nakon što je ozvaničeno da je Ronaldo novi fudbaler Al-Nassra jer je na njihovom zvaničnom Instagram profilu nastala prava ludnica i iz sekunde u sekundu počeli su dobijati nove pratitelje.

Al-Nassr je prije dolaska Ronalda na Instagramu imao oko 830.000 pratitelja, a šta im je donio dolazak Portugalca najbolje pokazuje činjenica da samo dva dana kasnije imaju skoro šest miliona pratitelja na toj društvenoj mreži.

Oglasi

Sigurno je da će se taj broj povećavati i u narednom periodu, a to je za ovaj klub postala još samo jedna dodatna obaveza.

Naime, na Instagram profilu se nisu trudili previše oko fanova izvan Saudijske Arabije jer su sve objave bile na arapskom jeziku što je novim fanovima smetalo i u komentarima su mnogi tražili da objave budu i na engleskom jeziku.

"Možete li pisati na engleskom molim vas. Ovdje smo zbog Ronalda", bio je samo jedan od komentara na profilu ovog kluba.

Image

Iz Al-Nassra su ekspresno reagovali jer su vidjeli kakvu popularnost im je donio Cristiano na Instagramu i brže bolje su počeli koristiti i engleski jezik u svojim objavama.

Čak su i u neke starije objave dodali prevod na engleski jezik i u narednom periodu će i on biti sastavni dio na njihovom Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi