Dugo se čekao komentar Ten Haga na Ronaldov transfer: Konačno je stigao i razočarat će vas
FOTO - EPA

Šta je rekao menadžer Uniteda?

Dugo se čekao komentar Ten Haga na Ronaldov transfer: Konačno je stigao i razočarat će vas

Adnan Beganović

Critiano Ronaldo je nedavno potpisao ugovor sa Al Nassrom iz Saudijske Arabije. A, nekoliko dana kasnije njegov transfer komentarisao je i menadžer Manchester Uniteda Erik ter Hag, o kojem Ronaldo nema lijepo mišljenje.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Cristiano Ronaldo na kraju prošle godine i službeno je postao novi fudbaler Al Nassra iz Saudijske Arabije.

Njegov trasnfer u Saudijsku Arabiju odjeknuo je poput bombe i bez obzira na lošu formu Ronalda u psoljednje vrijeme, svakako je historijski za fudbal u Saudijskoj Arabiji.

Svjesni su toga i u Al Nassru, te su u svojoj objavi na društvenim mrežama nakon finaliziranja transfera naglasili da se radi o historiji.

"Pišemo historiju. Ovo je pojačanje koje ne samo da će inspirisati naš klub da napravi najbolje rezultate ikada, nego će inspirisati cijelu ligu, našu zemlju, buduće generacije, dječake i djevojčice da budu najbolja verzija sebe. Dobrodošao u svoj novi dom Cristiano", stoji u objavi Al Nassra.

Ronaldo je sa Al Nassrom potpisao ugovor na dvije godine prema kojem će zarađivati preko 70 miliona eura po sezoni.

Oglasi

A, nekoliko dana nakon ozvaničenja transfera, oglasio se i Ronaldov trener iz njegovog bivšeg kluba Manchester Uniteda, s kojim se nije rastao na najbolji način.

Nizozemski stručnjak na klupi Crvenih vragova, Erik ten Hag, nije mnogo želio govoriti o prošlosti, iako je medije s Otoka interesovalo njegovo mišljenje o Ronaldovom transferu.

"Ne pričam o prošlosti, pričajmo o budućnosti. Danas smo napravili dobar korak. Prvi put u sezoni ušli smo u top 4, ali to ništa ne znači jer dug je put do uspjeha. Moramo ići iz utakmice u utakmicu, te doći u poziciju kada možemo nešto osvojiti, " rekao je Ten Haag nakon pobjede Uniteda nad Wolvesom.

Instagram profil Al Nassra eksplodirao

Za bogate saudijske vlasnike novac uopšte nije bio problem, ali su svjesni koliko će Al-Nassr dobiti na popularnost zbog dolaska jednog od najboljih igrača na svijetu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To se vidjelo odmah nakon što je ozvaničeno da je Ronaldo novi fudbaler Al-Nassra jer je na njihovom zvaničnom Instagram profilu nastala prava ludnica i iz sekunde u sekundu počeli su dobijati nove pratitelje.

Al-Nassr je prije dolaska Ronalda na Instagramu imao oko 830.000 pratitelja, a šta im je donio dolazak Portugalca najbolje pokazuje činjenica da samo dva dana kasnije imaju skoro šest miliona pratitelja na toj društvenoj mreži.

Top Komentari

malezija
Mene baš i nije razočarao, očekivao sam gore.
1 0
tarchi
Ten Hag je veliki gospodin. Usput ne priča lik o glupostima. Šta je trebao po vama Dnovinarima da kaže, da sere o čovjeku koji se srao po njemu u intervjuu kako bi vi danas sutra zaradili malo više click baita. Eeee stoko, ne ide to tako kod gospode!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti