Novi poraz Redsa

Užasan početak godine za Liverpool

Edmir Škorić

Na samom startu 2023. godine Liverpool je odigrao utakmicu s Brentfordom u okviru 19. kola Premier lige, ali je izgubio sa 3:1.

Liverpool je do pauze imao četiri uzastopne pobjede u Premier ligi i želio je da produži pozitivnu seriju, ali je doživio novi, peti poraz na 17 utakmica i sa 28 bodova ostaće na šestom mjestu.

Redsi su ove sezone neprepoznatljivi i kako sada stvari stoje, pitanje je hoće li uspjeti da se plasiraju u Ligu prvaka, dok se o tituli više i ne govori.

Meč protiv Brentforda nije bio po željama i zamislima Jurgena Kloppa. Ko zna kako bi se sve odvijalo da je Darwin Nunez u devetoj minuti iskoristio veliku šansu nakon dodavanja Salaha.

Njegov promašaj ubrzo je kažnjen, pošto je Konate u 19. autogolom omogućio domaćoj ekipi da povede. U 40. minuti VAR je poništio gol Meea, a u 42. minuti je sve bilo čisto nakon što je Wissa glavom šutirao i prevario Alissona. Brazilac je naizgled odbranio, no lopta je već bila cijelim obimom u golu.

U 50. minuti Oxlade-Chamberlain glavom pogađa na centaršut Alexander-Arnolda i vraća Redsima nadu.

No, nije Liverpool uspio ništa značajno napraviti pred golom Brentforda, koji je u 84. minuti još jednim golom dotukao goste. Mbeumo je dobio duel sa Konateom, sjurio se ka golu i postavio konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Brentford, koji igra sjajno kod kuće, sa 26 bodova je stigao na sedmo mjesto. U narednom kolu ugostit će Bournemouth, dok će Liverpool gostovati kod Brightona.

Lider na tabeli je Aresnal koji ima čak 14 pobjeda na 16 mečeva i 43 boda. Manchester City je drugi sa 36 bodova, dok Newcastle ima 34, a Manchester United 32 boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.