Scene s Anfielda ostat će upamćene: Liverpool na nevjerovatan način pobijedio Leicester
Redsi su se poprilično namučili u duelu protiv Leicestera, ali su upisali pobjedu (Foto: EPA)

Dva autogola

Scene s Anfielda ostat će upamćene: Liverpool na nevjerovatan način pobijedio Leicester

Midhat Šljivak

Liverpool je u susretu 18. kola engleske Premier lige na Anfieldu savladao ekipu Leicestera s 2:1, a ovaj meč obilježila su dva nevjerovatna autogola defanzivca gostujućeg tima Wout Faes.

Liverpool je večeras na Anfieldu dominirao protiv Leicestera i zasluženo je pobijedio, ali tim Jurgena Kloppa nije nimalo lagano došao do tri boda.

Gosti odlično otvaraju meč. Već u četvrtoj minuti Dewsbury-Hall postiže pogodak za vodstvo Leicestera od 1:0 i šok na Anfieldu.

Nakon primljenog gola Redsi kreću naprijed. Pokušavali su na sve načine doći do gola, a u tome im je pomogao defanzivac Leicestera Wout Faes.

Nesretni 24-godišnji štoper uspio je u sedam minuta postići dva nevjerovatna autogola i donio je Liverpoolu preokret.

Faes je prvi autogol postigao u 38. minuti. Nespretno je reagovao na ubacivanje Trenta Alexandera-Arnolda i mreža njegovog gola se zatresla za 1:1.

Oglasi

U 45. minuti meča novi autogol. Ovog puta još bizarniji. Darwin Nunez očekivano promašuje zicer, lopta se odbija do Faesa koji šalje loptu u mrežu za preokret i vodstvo Liverpoola od 2:1 na poluvremenu.

Nastavak meča donosi ponovo dosta prilika. Pokušavali su najčešće Darwin Nunez i Mohamed Salah, ali lopta jednostavno nije htjela u gol.

Imao je i Leicester opasnih situacija pred golom Redsa. Međutim, rezultat se nije mijenjao do kraja i ostalo je 2:1.

Tim Jurgena Kloppa upisao je četvrti uzastopni trijumf, ali i nakon ovog kola ostaje na šestoj poziciji s 28 osvojenih bodova. Jasno je da je Kloppov tim u dobroj formi, a u nardnom kolu ih čeka duel protiv Brentforda.

Leicester nakon skromnog početka sezone igra sve bolje. Večeras ih sreća međutim nije poslužila i nakon ovog meča ostali su na 17 bodova i trenutno drže 13. poziciju.

U još jednom večerašnjem meču Brentford je kao gost savladao West Ham s 2:0.

Premier liga, 18. kolo:

West Ham - Brentford 0:2
Liverpool - Leicester 2:1

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...zavrsnica izostaje,napadaci su u velikoj krizi,stvaraju sanse,ali fulaju zicere...ali zato kad otcepi nek je protivnicima Bog na pomoci...uglavnom,zasluzena pobjeda...
0 7
Viper20
reci da je namjesteno,bez da kazes da je namjesteno HHaha joke..inc Liverpoolu nedostaje zavrsnica nmp sta je sa ovim Panjem Nunezom
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi