Nije otišao na pripreme sjajni nogometaš

Dinamo 'izluđuje' Engleze: Poznato koji klub želi Oršića, ali morat će podebljati ponudu

Samir Mlaćo
Zagrebački Dinamo sprema još jedan veliki transfer i dodatno će napuniti svoju kasu.

Modri su na pripreme u Rovinj otišli bez Mislava Oršića koji je na pragu odlaska u engleski Southampton. Ovaj klub je već poslao svoju ponudu, no u Dinamu su je odbili.

Radi se o tome da Dinamo želi sedam miliona eura uz dodatne bonuse, te se očekuje da posljednjeplasirani tim Premier lige na kraju ipak pristane i da se transfer u narednim danima ozvaniči.

Oršić u Zagrebu očekuje da se sve riješi i da ga krene puta Otoka te napravi iskorak u karijeri i krene u nove izazove.

Prošle zime odličnog krilnog fudbalea je želio Burnley, a Englezi su ponudili 10 miliona eura. U Dinamu su u posljednji tren odlučili da stopiraju transfer i kazali da im je on itekako potreban u borbi za prvaka Hrvatske.

Čini se da će sada ipak promijeniti odluku, ali i izaći u susret svom nogometašu koji ima 30 godina i ovo bio mu bio posljednji veliki transfer u karijeri.

On je u dosadašnjoj karijeri nastupao i za Kustošiju, gdje je ponikao, a zatim za Inter Zaprešić, Speziju, HNK Rijeka, NK Celje, Jeonnam Dragons, te Yatai i Ulsan Hyundai. Želja da zaigra u Engleskoj očigledno će mu se ispuniti sada, a i brojni strani mediji navode da je mogućnos transfera itekako velika.

Oršić je za reprezentaciju Hrvatske upisao 27 nastupa uz dva pogotka. Na Mundijalu u Kataru je dodao jedan pogodak i dvije asistencije.

Sve ovo dolazi u jeku kada traje velika borba za upravljanje Dinamom. Zdravko Mamić i dalje želi da potvrdi svoju moć u Maksimiru, dok struja kojom upravlja Krešimir Antolić cilja na preuzimanje kluba.

Kako sada stvari stoje Mamić je opet pobijedio. Mnogi su u Maksimiru okrenuli leđa Antoliću, prvo Skupština, a zatim i uposleni u klubu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dok u Dinamu vode bitku za vlast u klubu, u Southamptonu brinu za opstanak. Na posljednjem su mjestu sa 12 bodova, a večeras igraju važan meč protiv Nottingham Foresta i 'igraju' im samo tri boda.

Ukoliko slave približili bi se timovima koji su van opasne zone. Susret se igra od 20:30 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.