Dinamo je odbio ponudu koju bi svaki klub na Balkanu objeručke prihvatio

Još jednom su pokazali snagu

Dinamo je odbio ponudu koju bi svaki klub na Balkanu objeručke prihvatio

Admin Čaušević

I dok je Hajduk bez većeg razmišljanja prodao svog najvećeg talenta Stipu Biuka za 6.5 milion eura bez bonusa, u Dinamu je potpuno drugačija situacija pošto je danas prema izvještajima hrvatskih medija odbijena unosna ponuda.

Dinamo je odavno izgradio reputaciju najboljeg kluba na Balkanu, finansijski je itekako moćan i ne ustručava se da odbije višemilionsku ponudu.

I ove sezone zagrebački Modri u svojim redovima imaju nekoliko igrača koji su zanimljivi klubovima iz Lige petice, posebno se to odnosi na "teškaše" iz Premiershipa.

Tako Index.hr piše da je sa Ostrva danas stigla odlična ponuda, ali je ista odbijena jer Dinamo želi više novca za svog najboljeg igrača.

Modri za 30-godišnjaka traže sedam miliona, a ponuda iz Premiershipa je bila manja od navedenog iznosa i za sada bronzani iz Katara ostaje na Maksimiru.

U hrvatskom prvaku su odlučili da ne stvaraju probleme Oršiću oko odlaska, međutim prvo će na stol morati stići odgovarajuća ponuda.

Oglasi

Prošle zime odličnog krilnog fudbalea je želio Burnley, a Englezi su ponudili 10 miliona eura. U Dinamu su u posljednji tren odlučili da stopiraju transfer.

Sve ovo dolazi u jeku kada traje velika borba za upravljanje Dinamom. Zdravko Mamić i dalje želi da potvrdi svoju moć u Maksimiru, dok struja kojom upravlja Krešimir Antolić cilja na preuzimanje kluba.

Kako sada stvari stoje Mamić je opet pobijedio. Mnogi su u Maksimiru okrenuli leđa Antoliću, prvo Skupština, a zatim i uposleni u klubu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ako Mamić uspije izbaciti Antolića njegovim stopama će krenuti i Mirko Barišić, čovjek kojem je bjegunac od hrvatskog pravosuđa vjerovao kao vlastitom ocu.

I dok će fudbaleri Dinama uskoro početi sa pripremama za proljetni dio sezone i odbranu titule, borba za rukovodeće strukture će trajati i u narednom periodu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Samo bahati novinari stavljaju Livaju na tekst o Dinamu. Mnogo bahato.
2 0
CD84
Zar nisu Divovi sa Koseva najjaci klub na Balkanu???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi