Dinamova kasa će u januaru biti 'puna do vrha', spremaju se veliki transferi

Osigurali su se prilikom transfera i sada zadovoljno trljaju ruke

Dinamova kasa će u januaru biti 'puna do vrha', spremaju se veliki transferi

Samir Mlaćo
U zagrebačkom Dinamu zadovoljno trljaju ruke pred zimski prelazni rok u januaru.

Modri će sigurno napraviti sjajan posao, a radi se o transferima nogometaša na kojima su već zaradili sjajan novac.

U centru pažnje je sjajni defanzivac Joško Gvardiol koji je na pragu velikog transfera. Gvardiol je bio sjajan na Svjetskom prvenstvu u Kataru, te nema sumnje da će Leipzig napuniti svoju kasu.

Iako iz njemačkog kluba tvrde da nisu spremni za razgovore i da ga žele zadržati, i sami su svjesni da će to biti veoma teško, gotovo nemoguće.

Gvardiol se povezuje sa Chelseajem, Barcelonom, Manchester United, te brojnim drugima.

Ipak, sportski direktor Leipziga, Max Eberl, odbacuje mogućnost transfera, te je rekao da Leipzig želi da ga zadrži.

Oglasi

Na pitanje novinara da li je na mail stigla neka od ponuda za Gvardiola, Eberl je imao zanimljiv odgovor.

"Sve idu u spambox (neželjenu poštu). Govardiola, ponuda, direktni spam. Tako da onda nisam dobio niti jedan mail", rekao je Eberl.

Ugovor Gvardiola veže za Leipzig do ljeta 2026. godine, a Leipzig ga nema namjeru prodavati, barem ne sada.

"Sretan sam što sada mogu raditi sa ovakvim momcima i želim to raditi više od pola godine, nadam se da će još dugo biti sa nama", kazao je Eberl.

Dinamo je na Gvardiolu zaradio 18,8 miliona eura pri odlasku u Leipzig te ima 20 posto od narednog transfera. Sada se očekuje transfer od stotinjak miliona eura, što bi u Dinamovu kasu donijeli nevjerovatnih 17 miliona eura.

Oglasi

Uveliko se priča i odlasku sjajnog veziste Olma iz Leipziga za kojeg Dinamo također ima 20 posto od narednog transfera. Olmo je meta Barcelone, ali i još nekoliko klubova, a cijena je 55 miliona eura.

Dinamo bi u slučaju transfera zaradio sedam do osam miliona eura.

Ponuda ima i za trenutne članove Dinama. Bruno Petković bi sada mogao otići za deset miliona eura, a čini se da mu je sada pravo vrijeme za transfer.

Sjajni golman Dominik Livaković je također briljirao u Kataru i samo ga čudo može ostaviti na Maksimiru. Cijena mu je 15 miliona eura.

Tek treći u historiji kojem je to pošlo za rukom, ali nije prvi Hrvat -  SportSport.ba

Oglasi

Ukoliko Gvardiol napusti Leipzig, u ovaj klub će iz Dinama gotovo sigurno Josip Šutalo.

Ovaj 22-godišnji Čapljinac bi bio sjajna zamjena za Gvardiola, a njegova vrijednost je 20 miliona eura.

Teško je očekivati da se svi navedeni transferi dogode baš u januaru, ali neće biti čudo ako tako bude. Dinamo bi u tom slučaju zaradio nevjerovatnih 70 miliona eura, a ako sve ne bude po planu, onda 30-tak miliona eura.

Velike zasluge za to svakako pripadaju Zdravku Mamiću. Popularni Maminjo iz Međugorja vodi bitku za svoj Dinamo, a hrvatski mediji koriste svaku priliku da ga nazovu kriminalcem.

Mamić se od održavanje zatvorske kazne odlučio spasiti bijegom u našu zemlju, a nedavno je prozvao Krešimira Antolića, prvog operativca Dinama i tako jasno potvrdio da se u Dinamu vode velike bitke.

Zdravko Mamić u GOŠK dovodi zamjenu za Vuleta Trivunovića?! - SportSport.ba

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Jedan od glavnih razloga svakako je novac, te navedeni transferi kojima će Dinamo napuniti svoju kasu.

Nova titula u HNL je također blizu, Dinamo će opet u Evropu,  što će donijeti reklamu nekim 'novim klincima' i neke nove transfere zbog kojih je Dinamo u regionu daleko ispred svih klubova.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi