Rossoneri su jako dobro ušli u nastavak sezone, ali navijače mora zabrinuti veliki broj promašaja koje je ovaj tim imao (Foto: EPA)

Ochoa sjajan, ali nije mogao sve skinuti

Čovjek hobotnica čudesno skidao šanse Rossonera, ali AC Milan kući ide s tri boda

Midhat Šljivak

AC Milan je u 16. kolu italijanske Serije A kao gost savladao ekipu Salernitane s 2:1 i šampion je na odličan način započeo drugi dio sezone u društvu najboljih italijanskih klubova.

Milan je bez većih problema kao gost savladao Sampdoriju s 2:1, a pravo je čudo što Rossoneri nisu slavili s većom razlikom. Krvci su fudbaleri koji su propustili veliki broj šansi i na golu domaćeg tima briljirao je čuveni Guillermo Ochoa.

Šampion Italije odlično otvara meč i već nakon 15 minuta igre imao je dva gola prednosti uz još nekoliko velikih šansi.

Do vodstva Rossoneri stižu u 10. minuti. Sandro Tonali prekrasnom asistencijom pronalazi Rafaela Leaa, a ovaj matira istrčalog Guillerma Ochou za 1:0.

Pet minuta kasnije 2:0 za Milan. Neodbranjiv je za Ochou bio udaras Tonalija i Milan je stekao lijepu prednost.

Nevjerovatno je da razlika nije bila veća. Ochoa je sjajno branio, skidao je udarac za udarcem, a dosta je bilo i nepreciznosti od strane igrača gostujućeg tima.

Ochoa je poput hobotnice skidao sve što je mogao u nastavku, jedan gol Rossonera je poništen, a promašaji su naplaćeni su u 83. minuti kada se Salernitana vraća u igru.

Nakon što je Ochoa u jednom napadu skinuo dva zicera gostima, uslijedila je brza akcija domaćeg tima. Coulibaly centrira u kazneni prostor, a Bonazzoli je na pravom mjestu i postiže pogodak za 2:1.

Do kraja meča promjene rezultata nije bilo. Ostalo je 2:1 za Milan koji je došao do tri boda, ali jednostavno je ranije morao završiti ovaj meč.

U drugom susretu odigranom u istom terminu Sampdoria je kao gost savladala Sassuolo također s 2:1.

Golove za goste u ovom meču dali su Gabbiadini i Augello, dok je s penala za Sassuolo pogodio Berardi.

Ovo je jako bitna pobjeda Samprodije u borbi za opstanak i najava je boljih dana ekipe iz Genoe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 16. kolo:

Sassuolo - Sampdoria 1:2
Salernitana - AC Milan 1:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.