Pioli jutros šokirao igrače Milana: Obrukali se protiv PSV-a, a onda ih je on kaznio!

Pokvario im planove za doček 2023. godine

Pioli jutros šokirao igrače Milana: Obrukali se protiv PSV-a, a onda ih je on kaznio!

E. Čaušević

Trener Milana, Stefano Pioli, našao se u centru pažnje italijanske javnosti jer je šokirao svoje fudbalere odlukom da ih kazni pred doček Nove godine i pokvari im taj praznik, ali su oni sigurno odmah znali zbog čega je njihov trener to napravio.

Igrači Milana koji ove sezone brane titulu prvaka u Italiji spremaju se punom parom za nove izazove, ali pripreme za nastavak sezone nisu prošle baš najbolje.

Rossoneri su odigrali tri pripremne utakmice i doživjeli su poraze, a onaj posljednji je baš pogodio Piolija.

Milan je igrao prijateljski meč protiv PSV-a u kojem je prvak Italije poražen sa 3:0, a to je za ovaj klub bio treći poraz u pripremnim utakmicama nakon što su ih ranije savladali Liverpool i Arsenal.

Ovaj poraz je teško pao Pioliju koji je bio izuzetno ljut i razočaran zbog igre svoje ekipe u meču protiv PSV-a i odlučio im je to dati do znanja.

Italijanski mediji pišu da je Pioli šokirao svoje fudbalere kada im je saopšio da će biti kažnjeni i da svi oni koji su planirali da Novu godinu dočekaju van Milana to mogu slobodno da otkažu.

Oglasi

Naime, trener Milana poručio je da igrači neće imati danas i sutra slobodne dane kako je to planirano, a sve zbog očajne i loše igre protiv PSV-a.

Tako je Pioli zakazao za jutros trening u Milanellu na kojem su se pojavili svi igrači, a oni će samo sutra imati slobodan dan i već u ponedjeljak su na programu dva treninga.

Sigurno da je bilo igrača kojima je Pioli pokvario planove što se tiče dočeka 2023. godine, ali trener Milana želi da razdrma i probudi ekipu pred nastavak sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serija A nastavlja se već iduće sedmice, a Milan će u prvom meču igrati u gostima protiv Salernitane. Ova utakmica na rasporedu je 4. januara sa početkom u 12:30 sati.

Samo četiri dana kasnije Milan čeka veliki derbi kada će na San Siru ugostiti Romu. Taj meč igra se iduće nedjelje u 20:45 sati.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi