Hoće li jedna poruka legende odrediti sudbinu Rafaela Leaoa?
Žele ga velikani, ali ga žele i da ostane na San Siru.

Žele ga mnogi

Hoće li jedna poruka legende odrediti sudbinu Rafaela Leaoa?

Eldar Ganibegović

Rafael Leao najvrijedniji je eksponat Milana. U svojim redovima ga žele vidjeti brojni evropski klubovi, no legenda prvaka Italije ga mami da ostane tu gdje i jeste.

Portugalski reprezentativac Rafael Leao privukao je pažnju brojnih evropskih klubova zbog svojih igara u Milanu.

On je jedan od najzaslužnijih fudbalera što je Milan nakon 11 godina ponovo postao prvak Italije i teško da će ga zadržati na San Siru.

Odavno se spominje da ga želi Real Madrid, a u utrci su još Arsenal, Manchester City i drugi bogati klubovi.

Iako je na meti velikana i bogataša, legendarni igrač Milana Filippo Inzaghi smatra da bi trebao da ostane tu gdje i jeste.

U izjavi za Corriere della Serra obrazložio je svoj stav i dao valjane razloge Rafaelu da razmisli o svojoj sudbini i ostanku u gradu mode.

Oglasi

"Da sam na njegovom mjestu, ostao bih. Za mene je Milan uvijek bio najbolji klub. Da obučem dres, da igram na San Siru.

Leao je jak, ali može biti još jači. Nadam se da će se uvjeriti. Ovdje on može biti protagonist, u središtu projekta.

Rizik je jer će u Cityju ili Realu tada završiti kao samo jedan od mnogih u timu. Da mu mogu dati savjet, rekao bih mu da postane referentna tačka za Milan, a to je nešto jedinstveno", rekao je Filippo Inzaghi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, nedavno ga je za ostanak savjetovao i mnogo iskusniji saigrač Zlatan Ibrahimović.

Milan za njegove usluge od potencijalnih kupaca traži sto miliona eura, a vidjet ćemo da li će i ko biti spreman da plati tu cifru. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi