Bh. košarkaš igra zaista fenomenalnu sezonu u dresu Real Madrida i glavna je figura u igri kraljevskog kluba (Foto: Real Madrid)

Odlična partija bh. košarkaša

Džanan Musa i Real Madrid deklasirali Maccabi

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrida savladali su na svom parketu Maccabi Tel Aviv u 17. kolu Eurolige. Bilo je 98:65 za Kraljeve, a novu odličnu partiju za madridskog velikana pružio je bh. košarkaš Džanan Musa.

Real Madrid je neočekivano lako savladao Maccabi Tel Aviv na svom parketu. Kraljevi su dominirali u ovom meču i slavili su uvjerljivu pobjedu.

Dominacija Reala viđena je od prve do posljednje minute. Već nakon 10 minuta igre bilo je 15 poena prednosti (22:7) i dalo se naslutiti da Ponosu Izraela prijeti prava katastrofa u ovom meču.

Džanan Musa i ekipa nastavili su puniti koš Maccabija i u drugoj dionici. Prednost je u jednom trenutku otišla i do plus 27 (50:23), ali su gosti iz Izraela iskoristili blago opuštanje i smanjuju prednost do poluvremena.

Nakon 20 minuta igre Kraljevi su imali 17 poena prednosti, 51:34 i već su jednom nogom zakoračili prema pobjedi u ovom susretu.

Maccabi se nije mogao vratiti u ovaj meč. Gosti kao da se nisu ni pojavili na utakmici i pojedine njihove akcije na parketu izgledale su amaterski.

Prednost Reala je u trećoj dionici otišla i do plus 31, bilo je samo pitanje hoće li se domaći zaustaviti, no to nisu imali namjeru učiniti.

Poslije treće dionice Real je imao 29 razlike (78:49), ali za razliku od finiša prvog poluvremena, pada u igri ovog puta nije bilo i svi su samo željeli vidjeti s koliko razlike će se meč završiti.

Imali su Kraljevi u jednom trenutku 38 poena prednosti, ali je Maccabi u samom finišu uspio smanjiti na minus 33 i konačnih 98:65.

Džanan Musa je odigrao još jednu odličnu partiju za Real Madrid. Predvodio je svoj tim do trijumfa s 18 poena, a imao je pet asistencija i jedan skok za 23 minute na parketu. Isti broj poena imao je i Crnelie.

Yabusele je kod Kraljeva dodao 16 koševa, a jedini kod Maccabija koji zaslužuje prolaznu ocjenu je Jalen Adam koji je ubacio 15 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Realu je ovo 11. pobjeda u sezoni i sada su na omjeru 11-6, što je omjer koje gimaju još Olympiakos, Baskonia, Barcelona i Monaco.

S druge strane Maccabi je na omjeru od 9-8 i večeras je zaustavljen njihov niz od dvije uzastopne pobjede.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.