Monza osvojila veliki bod

Inter u 93. minuti ostao bez pobjede

Edmir Škorić

Nogometaši Intera gostovali su u Monzi u susretu 17. kola italijanske Serije A, a na kraju su osvojili samo bod (2:2) jer je domaćin u 93. minuti došao do gola za izjednačenje.

Inter je prije nekoliko dana golom Edina Džeke pobijedio Napoli u veoma teškoj i zahtjevnoj utakmici, a ništa lakše nije bilo izabranicima Simonea Inzaghija večeras u Monzi. Štaviše, namučili su se i nije bilo dovoljno za pobjedu.

Gosti iz Milana bili su pod pritiskom i imperativom pobjede zbog želje da ostanu u igri za Scudetto. Dobro su počeli, pošto je u 10. minuti Matteo Darmian pogodio nakon dobrog centaršuta Bastonija.

Samo minutu je Inter imao vodstvo, pošto je Patrick Ciurria postigao lijep gol za 1:1.

Na naredni gol čekalo se samo 11 minuta. Igrala se 22. minuta kada je Lautaro Martinez koristi veliku grešku jednog domaćeg defanzivca i bez problema pogađa za 1:2.

Trebao je Inter da završi posao, ali nije uspio realizovati šanse, jednu od njih imao je i Edin Džeko, pa je Monza u nastavku sve više pritiskala.

Domaćin je shvatio da se može igrati s Interom, otvorio se, dok je viceprvak Italije bio potpuno fokusiran na odbranu svog gola uz jalove pokušaje kontranapada.

Lautaro je imao najbolju šansu u 84. minuti, ali je njegov sjajan udarac završio na stativi. I onda Caldriola u 93. minuti visoko skače i glavom loptu skreće u mrežu Onane za konačnih 2:2.

Inter je ostao bez važne pobjede. Napoli je lider sa 41 bodom, Juventus drugi sa 37 bodova nakon što je danas teškom mukom pobijedio Bolognu sa 1:0. Bila je to osma uzastopna pobjeda Stare dame i osma uzastopna bez primljenog gola. Milan ima 36, a Inter 34 boda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bez obzira kako će Napoli odraditi svoju utakmicu, već sada je jasno da nas čeka napeta utrka za Scudetto, ali Inter kao da gubi dah...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.