Scena pred derbi između Handanovića i sudije označena je kao skandalozna
Rezervni golman Intera ima itekako veliki utjecaj u Seriji A i u Napulju smatraju da je to maksimalno iskoristio pred početak derbija (Foto: Screenshot)

Interesantan detalj zbog kojeg se žale iz Napolija

Scena pred derbi između Handanovića i sudije označena je kao skandalozna

Midhat Šljivak

Napoli je prvi poraz u sezoni u italijanskoj Seriji A doživio na gostovanju kod Intera na Giuseppe Meazzi (1:0). Tim iz Napulja jednostavno ne može da se pomiri da je izgubio meč i krive sve osim sebe, posebno je na udaru sudija Simone Sozza i scena sa Samirom Handanovićem prije utakmice.

Edin Džeko je prvi čovjek koji je srušio Napoli ove sezone. Dijamant je postigao sjajan pogodak glavom za trijumf Nerazzurra od 1:0 i omogućio je pratiocima da se znantno približe vodećem timu na tabeli.

Nakon utakmice iz Napulja stižu teške optužbe na račun sudije Simonea Sozze. Smatraju je upropastio njihov tim određenim odlukama na terenu i da je on itekako zaslužan za poraz.

Na društvenim mrežama se potom pojavio i snimak u kojem glavnu ulogu ima iskusni slovenački golman Samir Handanović i koji je naljutio navijače tima s juga Italije.

[twitter]https://twitter.com/Kvarador/status/1610986461452701700[/twitter]

Handanović je nakon pozdrava s igračima Napolija odlučio sudiji reći nekoliko riječi. Poručio mu je:

Oglasi

"Sozza, ne duvaj previše u pištaljku", poručio je Handanović 35-godišnjem sudiji, pa su mnogi ovu rečenicu protumačili na drugačiji način.

Za navijače Napolija ovo je skandal. Smatraju da ovakvim stvarima nije mjesto i da je Handanović utjecao na sudiju pred početak utakmice.

Također tvrde da je morao sankcionisati startove Milana Škriniara i Nicola Barelle u prvom poluvremenu i da je jednostavno nedopustivo da to nije učinio.

Napoli je bez obzira na poraz i dalje vodeći tim italijanske Serije A. Tim kojeg predvodi Luciano Spalletti ima 41 osvojen bod nakon 16 odigranih utakmica.

Iza Napolija je poprilična gužva. Milan ima 36, Juventus 34, a Inter 33 boda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Daleko nisu Lazio i Roma, pa će italijanska Serija A očigledno ove sezone biti uzbudljiva do samog kraja jer će se veliki broj klubova boriti za plasman u Ligu prvaka.

Trenutno je u najboljoj formi Juventus koji je protiv Cremonesea upisao svoj sedmi uzastopni trijumf.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE