Ne želi više da igra za Francusku

Benzema je čuo šta se sprema, onda je napravio nešto zbog čega će možda požaliti

Edmir Škorić

Nastavljaju izlaziti novi pikantni detalji u vezi Karima Benzeme i reprezentacije Francuske. RMC Sport tvrdi da je Didier Deschamps jedini razlog igračeve odluke da se povuče iz nacionalnog tima.

Benzema je zbog povrede otpao za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a kada se oporavio, selektor Didier Deschamps odlučio je da ga neće koristiti, iako je igrač bio na listi prijavljenih do kraja turnira.

Benzema je odbio ponudu da dođe u Katar za finale i da bodri svoje saigrače protiv Argentine. Kasnije su se mediji raspisali o navodnom sukobu napadača Real Madrida sa ostatkom timu i poboljšanju atmosfere u reprezentaciji zahvaljujući njegovom odlasku.

Osvajač Zlatne lopte za 2022. godinu je nedugo nakon završetka Mundijala saopštio da više neće igrati za reprezentaciju, a od tada izlazi razni prvljavi veš na površinu.

Novinari u Francuskoj otkrivaju da je odluku donio nakon što je saznao da će Didier Deschamps ostati selektor.

Francuski nogometni savez objavio je u subotu da je produžio ugovor s Deschampsom. Bivši kapiten reprezentacije ostat će selektor do 2026. godine, iako su mediji nagovještavali da će ga Zinedine Zidane zamijeniti nakon Svjetskog prvenstva u Kataru.

Informacija je odmah stigla do igrača, zbog čega je Benzema shvatio da za njega više nema mjesta u nacionalnom timu. Kada Deschampsu istekne ugovor, Benzema će imati gotovo 40 godina.

Dobitnik Zlatne lopte nadao se da će njegova pozicija u reprezentaciji znatno porasti kada Zidane, s kojim je sarađivao u Madridu, postane selektor. Sličnu vjeru u dolazak Zizua imali su i drugi francuski igrači koje je Deschamps isključio.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

RMC tvrdi da je, između ostalog, Houssem Aouar je igrati za Francusku, ali sadašnji selektor ne cijeni njegove vještine i odlučio je postati igrač za alžirsku reprezentaciju.

Karim Benzema odigrao je ukupno 97 utakmica za Francusku i postigao 37 golova. S timom je slavio samo osvajanje Lige nacija 2021. jer 2015.-2020. nije imao mjesta u njoj. Sve zbog skandala u koji je upleten zbog bivšeg saigrača Mathieua Valbuene.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.